Hlavní obsah

Obrovská euforie! Gól venku je klíčový, jásají sešívaní. Kolář si helmu nechá navždy

Londýn
Aktualizováno

Ostrovní neporazitelnost sešívaných zůstala zachována. Fotbalisté pražské Slavie remizovali v úvodním duelu čtvrtfinále Evropské ligy na slavném Arsenalu 1:1 a před odvetou mají reálnou šanci na postup. Obránce Holeš vyrovnal ve čtvrté minutě nastavení. „Dali jsme tomu všechno, v závěru se nám to vrátilo,“ pochvaluje si reprezentant Lukáš Provod.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ondřej Kolář s ochrannou maskou během zápasu s Arsenalem

Článek

Ani porážka o gól by nebyla tragická. Standardka ve čtvrté minutě nastavení ovšem vyhlídky slávistů před odvetou ještě vylepšila.

„Dal jsem gól na Arsenalu, budu si ho pamatovat asi do konce života. Gól vstřelený venku je skvělý," pochvaluje si v rozhovoru pro ČT sport nečekaný střelec Tomáš Holeš.

„Vyrovnání přineslo obrovskou euforii celého týmu. Strašně těžký zápas, domácí drželi míč a my museli hodně běhat. Ale šli jsme si za tím, šance jsme měli, chtěli jsme skórovat," přidává se Lukáš Provod.

K největším hrdinům patří brankář Ondřej Kolář, který se postavil do branky po zranění hlavy. S maskou a helmou.

„Jsem nadšený z výsledku. A fyzicky unavený, protože jsem ležel dva týdny v posteli a nic nedělal. Člověk v masce nevidí tak do stran, ještě si musím zvyknout. Masku snad časem sundám, ale helmu si asi nechám do konce kariéry. Pro jistotu," smiřuje se gólman s údělem Petra Čecha.

Nespekuloval, podstoupil riziko

„Ondra Kolář má můj obrovský respekt, ani na vteřinu neváhal. Už před deseti dny mi říkal, že bude na Arsenalu chytat. Chtěl pomoci týmu, nespekuloval, podstoupil riziko. Ukázal, že je velká osobnost," kvituje trenér Jindřich Trpišovský.

Gólmanovi přitom po likvidačním faulu na Rangers nebylo hej. „Můj slib byl spíš přáním, ale udělal jsem maximum. O Arsenal nechce nikdo přijít, v neděli je derby, ale do rizika jsem jít nechtěl. Z nosu do pusy mi pořád tekla krev, moc jsem toho dělat nemohl, jen ležet," líčí brankář.

Není nic příjemného mít masku, ale během zápasu jsem to nevnímal, říká Ondřej KolářVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Obavy dokázal dát stranou. „Čekal jsem, že určitý strach bude problém, ale na tréninku jsem zjistil, že se nebojím, vrhám se hráčům pod nohy," říká Kolář.

Také kvůli jeho výkonu jsou favorizovaní Kanonýři před odvetou dost rozhození.

„Soupeř byl hodně těžký, byla tam spousta soubojů. Zápas jsme měli pod kontrolou, dali gól, bohužel některé další šance jsme nevyužili. Pak jsme v závěru ztratili dva tři míče vzadu, čelili rohu a při něm se může stát cokoliv. Bohužel pocity po zápase nemáme moc dobré," kaboní se Mikel Arteta, trenér Arsenalu.

Reklama

Související témata: