Hlavní obsah

Hvězda United čelí rasismu. Opičí smajlíky od učitele!

Gdaňsk/Praha

Od prohry Manchesteru United s Villarrealem ve finále fotbalové Evropské ligy uběhlo už pár dní, ale fanoušci neúspěch svého týmu nesou stále těžce. Hledají viníka, na kterého by mohli prohru svést a našli ho. Stal se jím útočník United Marcus Rashford, který od nich obdržel řadu rasistických urážek. Dokonce i od člověka, od kterého by to rozhodně nečekal.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Útočník Manchesteru United Marcus Rashford

Článek

S náloží rasistických urážek se třiadvacetiletý útočník svěřil na svém Twitteru. „Už jsem obdržel minimálně 70 rasistických urážek. Pro ty, kteří se snaží abych se cítil ještě hůř, hodně štěstí," napsal Rashford. Podporu mu vyjádřil známý boxer Tyson Fury. „Stojím za tebou brácho," napsal.

Více než obsah zpráv Rashforda vytočil jeden z jejích autorů. „Do soukromé zprávy mi hromadu opičích smajlíků poslal učitel matematiky s otevřeným profilem. Učí děti!! A ví, že může svobodně rasově urážet bez toho, aniž by mu hrozil trest," nechápal anglický útočník, který za United odehrál celý zápas, i když se zdálo, že v závěru se potýká s nějakým svalovým zraněním.

United museli zkousnout krutou porážku od španělského klubu po vyrovnaném penaltovém rozstřelu, ve kterém bylo úspěšných 21 hráčů. O rozhodující trefu se postaral gólman Villarrealu Geronimu Rulli. Jeho kolega na druhé straně David de Gea selhal.

Reklama

Související témata: