Hlavní obsah

Pocta pro slávistického Provoda! Figuruje mezi nejlepšími hráči EL, v Edenu prodloužil smlouvu

Nyon
Aktualizováno

Fotbalista Lukáš Provod byl zařazen do výběru 23 nejlepších hráčů uplynulého ročníku Evropské ligy. Záložník pražské Slavie, který s ní prodloužil smlouvu až do roku 2026, se ocitl ve společnosti hvězd Paula Pogby, Edisona Cavaniho nebo Harryho Maguirea z Manchesteru United. Nejvíce zástupců má v ideálním týmu, který poskládali delegáti UEFA, vítěz soutěže Villarreal se sedmi hráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha v akci.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Provod odehrál v tomto ročníku Evropské ligy 10 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky.

I díky jeho výkonům se Slavia stala jedním z překvapení soutěže a po vyřazení Leicesteru City a Glasgow Rangers pronikla až do čtvrtfinále. V něm vypadla s Arsenalem.

Bývalý hráč Sokolova nebo Českých Budějovic se rovněž stal v pátek nejlepším hráčem končící sezony první fotbalové ligy. V hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů Provod zvítězil před klubovým spoluhráčem Nicolaem Stanciuem a sparťanem Adamem Hložkem.

V Edenu až do roku 2026

Další novinkou je, že Provod prodloužil s mistrovskou Slavií smlouvu do roku 2026. Čtyřiadvacetiletý reprezentant, jehož v úterý čeká operace poraněného kolena, věří, že po uzdravení pomůže pražskému týmu dál dominovat na české scéně.

"Vážím si toho strašně moc. Hlavně v situaci, ve které teď jsem, když jsem se zranil. Slavia se ke mně stejně zachovala tak, jak se zachovala, takže pro mě je to závazek a obrovská motivace se vrátit v co nejlepší formě a pomoct Slavii k naplnění cílů. Tímto bych chtěl poděkovat panu Tvrdíkovi (šéfovi Slavie) i celému klubu, že do mne vložili takovou důvěru a mohl jsem podepsat novou smlouvu," líčí Provod na klubovém webu.

Plzeňský odchovanec přišel do týmu Jindřicha Trpišovského před dvěma lety, do té doby hostoval v Českých Budějovicích. V letošním ročníku slavil vedle obhajoby mistrovského titulu i zisk domácího poháru.

"Plány budou jako doposud. Myslím si, že Slavia je nejlepší klub v Česku. To je něco, co budeme chtít natáhnout co nejdál, aby byla Slavia pořád na vrcholu. Přidávali jsme další tituly, postupovali do Ligy mistrů a Evropské ligy a hlavně dělali radost fanouškům, protože si myslím, že o to tady jde," doplňuje Provod.

V úterý se podrobí operaci pravého kolena, kvůli jehož zranění přišel o účast na mistrovství Evropy. "Teď jsem se staral, aby splaskl otok a připravoval ho na operaci. Po ní bude šest týdnů s ortézou, osm týdnů s berlemi a potom zase začnu pracovat," očekává Provod.

Oscar prodloužil do roku 2025

Také Oscar Dorley podepsal se Slavií novou smlouvu, která platí do června 2025. Liberijský univerzál si projevené důvěry patřičně váží.

„Jsem moc šťastný, všechno je v nejlepším pořádku. Cítím se dobře, že jsem mohl podepsat smlouvu," říká v rozhovoru pro klubový web hráč, který byl během podpisu přes mobilní telefon ve spojení i s maminkou.

„Vždycky tu je pro mě, vždycky to tak bylo. Že jsme to mohli prožít spolu, pro mě moc znamená. Byla se mnou v horších časech, v dobrých, prostě pokaždé. Proto ji chci mít vždycky nablízku," usmívá se.

„Sezona byla skvělá, odehráli jsme hodně dobrých zápasů. Každý udělal pro úspěch týmu maximum, tvrdě jsme dřeli. Když tým spolupracuje a drží pohromadě, dosáhnete všeho, čeho si přejete," pochvaluje si Oscar.

Reklama

Související témata: