Hlavní obsah

Pilař nic nebalí. Odveta bude těžká, ale pořád je to hratelný, burcuje

Jablonec

Rozsekl úvodní ligovou bitvu s Ostravou a střelecký apetit ho neopustil ani proti slavnému Celtiku. Záložník Václav Pilař za nepříznivého stavu 0:2 pozvedl jablonecký prapor a polil českého fotbalového zástupce v první partii třetího předkola Evropské ligy živou vodou. Jenže ani jeho trefa nakonec Severočechům nepomohla, v Glasgow budou za týden dohánět dvoubrankové manko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Václav Pilař z Jablonce a Anthony Ralston ze Celtiku v utkání 3. předkola Evropské ligy.

Článek

Rozhodly zkušenosti?

Začátek utkání, kdy hrál Celtic dobře, kombinačně a překvapil nás. Byl kvalitní na balonu, silnej, sebevědomej. Dostával se z těžkých situací, z čehož pramenily jejich šance a naše chyby.

Váš gól ale tým nakopl. Když jste obdržel parádní balon od Považance za obranu, sledoval jste přitom pohyb Harta?

Ano, hned jsem koukal. Zůstal v bráně, takže jsem si míč ještě pustil, ale kdyby vyběhl, stejně bych tam byl asi dřív než on. Ale usnadnil mi to.

Věřil jste v tu chvíli v obrat nebo alespoň v remízu?

Gól nám určitě vlil krev do žil. Dva góly venku letos nic neznamenají, kdybychom remizovali, bylo by to pořád postupové. Brali jsme to tedy z této stránky. Bohužel jsme zápas výsledkově nezvládli. Dalo se s nimi ale hrát, dopředu byli kvalitnější než dozadu. V určitých pasážích jsme je zatlačili, měli jsme dobré příležitosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař z Jablonce (vlevo) a Kerr Mcinroy ze Celtiku během utkání 3. předkola Evropské ligy.

Dost teď určitě mrzí čtvrtý inkasovaný gól v poslední minutě...

Jo, protože by to bylo do odvety jenom o jednu branku. Takhle jedeme do Skotska s dvougólovým deficitem. Celtic má kvalitní mančaft. Když místo Furuhašiho přišel Édouard, měli na hrotu dva skvělé útočníky, dali tam pak taky Christieho, který je taky výbornej. Náhradníci vnesli do jeho hry úplně stejnou kvalitu.

Odveta v Celtic Parku se bude hrát s vysokou pravděpodobností před zaplněnými ochozy. Už se těšíte na pekelnou kulisu?

Moc. Takových zápasů bychom potřebovali víc, abychom si zvykli. Je to něco jiného.

Skotové mají k postupu blíž, přesto naděje ještě nezhasla...

Pořád je to hratelný. Bude to samozřejmé těžký, ale můžeme překvapit. Dali jsme si před sezonou za cíl, že chceme zvládnout minimálně jednu evropskou soutěž. Budeme chtít na Celtiku překvapit, když se to nepovede, máme ještě šanci na opravu v Konferenční lize.

Reklama

Související témata: