Hlavní obsah

Dědictví aneb Kurvahošigutntág! Rangers teď po Kúdelově kauze vyfasovala i Sparta

Praha

Kúdela versus Kamara, a co všechno z toho vzešlo... Březnové vypjaté osmifinále fotbalové Evropské ligy mezi Slavií a Rangers doteď úplně neutichlo. A teď stejného soupeře z Glasgow zdědil v základní skupině stejné soutěže po sešívaných jejich letenský rival. Sparta ve skupině A narazí na Olympique Lyon, právě Glasgow Rangers a Bröndby Kodaň, jak rozhodl páteční los v Istanbulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rangers Steven Gerrard po zápase mezi slávisty Alexanderem Bahem (vlevo) a Tomášem Holešem.

Článek

Zajímavá jména, v každém případě. „Atraktivní skupina pro fanoušky. Týmy jsou velice kvalitní a zajímavé. Zápas ve Skotsku už bude před diváky, dobrá zkouška pro náš tým. S francouzskými celky nemáme za poslední dva roky dobrou bilanci. Na Bröndby bude dobrá atmosféra, ale je to tým naší velikosti," reagoval v živém klubovém vysílání Tomáš Rosický, sportovní ředitel Sparty.

„Těžká skupina. Nechtěl jsem do Francie. Po zkušenostech s Lille a Monakem víme, že jsou tamní týmy hrozně silné. Do Skotska se těším. Uvidíme, jak to tam bude vyhrocené vzhledem ke zkušenostem českého fotbalu se skotským. Dánského soupeře jsem viděl se Salcburkem. Fantastická atmosféra, plný stadion a velká podpora od fanoušků," přidává se generální ředitel František Čupr.

Případ údajného Kúdelova rasismu na jaře vyhrotil odvetu Rangers se Slavií... „Věřím, že to bude v pohodě. Věřím, že fanoušci, kteří přijdou na stadion či jim bude umožněn výjezd, se jednou provždy takových výlevů zdrží. Jsme tu kvůli fotbalu, a ne abychom řešili věci, které jsou špatně," říká Čupr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ianis Hagi z Rangers a Peter Olayinka ze Slavie.

Trenérem Rangers je nadále Steven Gerrard, jehož Malý Mozart potkával jako soupeře v Premier League.

„Neberu ho nějak speciálně. Klasický soupeř, proti kterému jsem hrál. Gerrarda si pamatuji jako výborného záložníka. Byl tvrdý a nedal vám metr zadarmo. Uměl být i zákeřný, ale po zápase vždy přišel a podal ruku. Vždycky chtěl vyhrát. Udělal pro to vše a někdy šel i za samotnou hranu, ale po utkání byl vždy v duchu fair play. Tím ho ale nehodnotím jako trenéra, ale jen jako hráče," líčí Rosický.

Sparta v létě koupila z Aarhusu obránce Höjera, teď narazí na dánského protivníka.

„Skandinávii sledujeme. Bröndby hraje ortodoxně 3-5-2 a umí prodávat hráče. Teď v létě prodali záložníka do Frankfurtu za 7-8 milionů eur. Měli bychom je porazit," doufá Rosický.

Reklama

Související témata: