Hlavní obsah

Souček by měl být po zranění obličeje na Gent připravený, tvrdí trenér Moyes

Trenér fotbalistů West Hamu David Moyes věří, že bude moci do čtvrtečního zápasu Evropské ligy s Gentem počítat i s českým záložníkem Tomášem Součkem. Šestadvacetiletý reprezentant nedohrál poslední ligový duel s Evertonem kvůli zranění v obličeji, podle zkušeného kouče by ale měl být po drobném chirurgickém zákroku připravený.

Foto: Phil Noble, Reuters

Tomáš Souček skončil v péči lékařů

Článek

"Tomáš je v pořádku," citoval Moyese oficiální web londýnského klubu. "Ty různé stehy mu však určitě nebyly příjemné," doplnil.

Souček musel z odstoupit z nedělního ligového zápasu na hřišti Evertonu v 79. minutě poté, co mu v nepřehledném souboji nechtěně šlápl na obličej Salomon Rondon. West Ham následně i bez českého záložníka dovedl zápas k vítězství 1:0 a dostal se na sedmé místo v tabulce. "Druhý den mu pak ještě jiný lékař přešil ret. Měl tedy stehy na rtu, tváři a nad nosem. Tedy na třech různých místech," přiblížil Moyes.

Sám hráč už po zápase na instagramu informoval fanoušky, že je v pořádku. Podle anglického trenéra se pak vyjádřil, že chce do utkání s Gentem nastoupit. "Ano, chce hrát. Je tedy na nás, zda se rozhodneme nechat ho odpočívat, nebo zda ho nasadíme. Nemyslím si, že by ale jeho zranění mělo být důvodem, aby nehrál," uvedl Moyes.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Tomáš Souček musel kvůli zranění střídat

"Řekl jsem i Tomášoví, ať se podívá na moje obočí. To také utržilo v mé kariéře středního obránce hodně šrámů. Než se dostane na tuhle úroveň, čeká ho ještě řada dalších stehů," žertoval trenér.

West Ham má zatím po dvou zápasech v Evropské lize plný počet šesti bodů a vede skupinu H o tři body před Gentem a Dinamem Záhřeb.

Reklama