Hlavní obsah

Plzeň - Šachtar 1:1Plzeň naplnila představy po remíze se Šachtarem jen z poloviny, naděje ale pro odvetu zůstala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Tecl 1 : 0
64. Adriano 1 : 1
Záznam online reportáže

Plzeňští fotbalisté naplnili své představy při vstupu do Evropské ligy jen z poloviny. V prvním duelu vyřazovací části pod novým trenérem Dušanem Uhrinem mladším sice s favorizovaným ukrajinským Šachtarem doma neprohráli, ale remíza 1:1 zase až takovým výsledkem, jaký si vysnili. I nerozhodná partie jim ale ponechává naději pro odvetu, která se hraje v Doněcku příští týden.

Foto: Petr Eret, ČTK

Stanislav Tecl z Plzně (vpravo) a Jaroslav Rakickyj z Šachtaru v utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Taktiku chystali společně s tátou, Uhrin senior se ale nakonec na plzeňské tribuně neobjevil. „Neměl na to nervy, takže zůstal raději u televize," prozrazoval jeho syn zažívající v duelu se Šachtarem ostrou premiéru na lavičce Viktorie.

Útočné choutky domácí ustáli

Jeho otec mohl docela litovat. Plzeň v téměř stejné sestavě, která se až na Rajtorala působícího už v bundeslize shodovala s tou, jež při podzimním loučení s Ligou mistrů porazila CSKA Moskva, hrála s favorizovaným protivníkem vyrovnanou partii. I když pravdou je, že ofenziva hostů byla daleko nebezpečnější. Hlavně Rakickij a jeho trestný kop nadělal Kozáčikovi už po čtvrthodině velké problémy.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Věděli jsme, že jejich brazilští útočníci vyznávají kombinační ťukes a jsou hodně nebezpeční. Však jsme se na něj připravovali," doznával Limberský, který měl proti sobě nepříjemného Costu, jenž se po dvaceti minutách dostal do první velké, ale i promarněné šance.

Plzeň však útočné choutky Šachtaru krotila a sama se pokoušela odpovídat. Třeba střelou Hořavy zblokovanou Hübschmanem, třeba chytrým lobem Horvátha v samém závěru první půle, jenž ale Pjatova nepřelstil, či několika pokusy míjejícími bránu.

Víc proti zformované obraně hostů nesvedla, neboť ve finální fázi chybělo zrychlení, přesnější přihrávky a hlavně moment překvapení.

Remíza po rychlých trefách

Po změně stran ovšem začal zajímavý a na úvod sezóny dobrý zápas nabírat na obrátkách a gradovat. Plzeň šla po Horváthově centru, Čišovského přiťuknutí a hlavičce Tecla do vedení, jenže Šachtar promptně odpověděl trefou Brazilce Luize Adriana.

Hostů bylo rázem všude plno, neboť vyrovnávací gól je pochopitelně naladil a hlavně brazilské legionáře vyburcoval, jenže Plzeň jejich chvilkové vzepětí eliminovala a k remíze ponechávající jí naději pro odvetu příští čtvrtek na Ukrajině dokráčela.

Viktoria Plzeň - Šachtar Doněck 1:1
první zápas 2. kola Evropské ligy
Branky: 62. Tec - 64. Luiz Adriano. Rozhodčí: Sidiropoulos (Řecko). ŽK: Petržela, Horváth, Limberský, Procházka - Costa , Hübschman, Rakickij. Diváci: 11 179. Poločas 0:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář (87. Bakoš), Ďuriš - Tecl (81. Wágner). Trenér Uhrin mladší.
Šachtar: Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ismaily - Hübschman, Fred - Douglas Costa (87. Eduardo), Teixeira, Taison (67. Bernard) - Luiz Adriano (81. Ferreyera). Trenér Lucescu.

Reklama

Související témata: