Hlavní obsah

Liberec letí do Alkmaaru i s odchovancem AZ, Holanďan mu ovšem proti svým nepomůže

Mohl to být gól. Pořídit si proti Alkmaaru jeho odchovance. Jenže všechno dopadlo tak napůl. Fotbalisté Liberec sice dnes dopoledne odlétají k odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy s novou holandskou posilou na palubě, jenže Kevin Luckassen jim k zázraku po domácí porážce 0:1 nepomůže. Není na pohárové soupisce, takže během jara zasáhne jen do Gambrinus ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kevin Luckassen (vpravo) z Liberce a Jan Kysela z Boleslavi.

Článek

„A co Luckassen, koupíte ho?" zajímali se Holanďané po prvním vzájemném duelu v Liberci. „Je to zajímavý hráč, stále věřím, že přijde," odpovídal jim trenér Jaroslav Šilhavý.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Dočkal se, Kevin Luckassen těsně před vypršením přestupního termínu pod Ještěd dorazil a mohl nastoupit proti Mladé Boleslavi. Jenže pohárová soupiska je již plná, na ní Slovan směl během zimy udělat jen tři změny. A volná místa obsadili Rajnoch, Jarolím a Budnik, kteří se k mužstvu připojili dřív.

Holanďan tedy letí domů spíš jako maskot, který se potřebuje co nejrychleji sžít s novými spoluhráči.

„Je to škoda, ale nedá se s tím nic dělat. Snad se dočkám v příští sezóně. V této si musím vystačit pouze s ligou, na kterou se tak mohu naplno soustředit. Do Alkmaaru s mužstvem odcestuji, bude příjemné potkat se se známými, které tam mám, ale nastoupit bohužel kvůli pravidlům nemohu," řekl Luckassen v rozhovoru pro klubový web.

Skotsko místo Eredivisie

Kevin hrál v Alkmaaru za mládežnické týmy. Dostal se i do áčka, ale v Eredivisie nikdy šanci nedostal. Loni v létě tedy odešel do skotského Ross County, kde si ho teď vyhlédl Liberec.

Kouč Šilhavý může využít aspoň jeho znalostí o Alkmaaru. „Myslím, že na to ani nedojde. Sám soupeře několikrát viděl, celkově o něm máme mnoho informací. Nemyslím, že bych mohl něco zvláštního poradit," usmívá se Luckassen.

V Liberci našel aspoň jednoho známého. „Trochu jsem se znal s Isaacem Sackeym, kterého jsem už dříve potkal. Máme stejné kořeny. Sice pocházím z Nizozemska, ale moji rodiče jsou z Ghany. Isaac je také z Ghany, dobře si rozumíme."

Ani vykartovaný Sackey hrát nemůže

Jenže ani Sackey mužstvu v odvetě nepomůže. V prvním utkání vyfasoval třetí žlutou kartu a jeho pracovitost bude Liberci chybět.

Výprava Slovanu odlétá do Amsterdamu a odtud se autobusem přesune do blízkého Alkmaaru. Tam se pokusí odvrátit vyřazení, protože vyhlídky na postup nejsou po domácí porážce velké.

„Naše šance se pochopitelně zmenšily. Věřím však, že v Alkmaaru jsme ještě schopni zabojovat a třeba se i poprat o postup," neskládá trenér Jaroslav Šilhavý zbraně.

Zápas AZ Alkmaar - Liberec se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: