Hlavní obsah

Betis v osmifinále EL ukončil dvouleté čekání na výhru v derby

Madrid

Ve španělské nejvyšší soutěži je sice dělí třináct míst, přesto sevillské derby v úvodním osmifinále Evropské ligy ovládli hráči posledního Betisu. Po čtvrteční výhře 2:0 navíc ukončili dvouleté čekání na vítězství na stadionu FC Sevilla.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Sevillské derby v Evropské lize na chvíly přerušily i petardy.

Článek

"Mám velkou radost a nejen proto, že jsem dal gól. Ale konečně jsem se dočkal prvního vítězství v derby," řekl na webu UEFA brazilský útočník Léo Baptistao, který v 15. minutě otevřel skóre. "Navíc to bylo historicky první sevillské derby v evropských pohárech," přidal.

Moc šancí jsme neměli

"Moc šancí jsme neměli, ale dokázali jsme je proměnit. Také nás podržel brankář Adán, jsme moc rádi, že ho máme," uvedl bývalý hráč Atlética Madrid, na jehož úvodní gól navázal v 77. minutě záložník s příhodným příjmením Salvador Sevilla.

Betis naposledy vyhrál městské derby v květnu 2012. Nedaří se mu ani v lize, kde mu patří poslední místo. Od sedmé Sevilly ho dělí 23 bodů. "Lépe to dopadnout nemohlo. Ale pořád nás ještě doma čeká náročných devadesát minut a nebude to vůbec lehké," prohlásil Sevilla.

Náročnou odvetu slibuje i záložník FC Sevilla Vicente Iborra. "Jsme zklamaní, ale je před námi odveta, ve které to můžeme otočit. A myslím, že na to máme," připomněl dvě předchozí derby, ve kterých jeho tým rozstřílel Betis 5:1 a 4:0.

Reklama

Související témata: