Hlavní obsah

Hušbauera při duelu s Neapolí sledovalo Cagliari. Budu rád, když to klapne, řekl sparťanský záložník

Praha

Sparťan Josef Hušbauer hrál ve čtvrtek proti Neapoli (0:0) o víc než o postup ze skupiny Evropské fotbalové ligy. Byl totiž pod dohledem pozorovatelů Cagliari, jimž se předvedl nastřeleným břevnem. K jednání však zatím nedošlo, do Prahy nedorazil nikdo z top managementu italského klubu, který trénuje český kouč Zdeněk Zeman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Uruguayský středopolař Walter Gargano z Neapole (v modrém) brání ve střele Josefu Hušbauerovi.

Článek

Měl jste s Neapolí o to větší motivaci?

Něco jsem slyšel a četl, věděl jsem, že někdo z Cagliari na zápas dorazí. Chtěl jsem hrát jako kdykoli jindy, snad se mi to povedlo. Záleží teď na vedení, jestli se dohodnou.

K jednání má dojít brzy. Upínáte se k přestupu, nebo to ponecháváte osudu?

Jednalo se už v létě, teď znovu. Samozřejmě to vnímám, ale nechci se tím přehnaně zaobírat. Když přestup klapne, budu určitě rád, když ne, tak doufám, že postoupíme v Evropské lize a zahraju si poháry se Spartou i na jaře.

Řekl jste si výkonem o transfer?

To nechci hodnotit, to ať posoudí jiní.

Byl jste blízko brance, vaši střelu zastavilo břevno. Mrzí to hodně?

Věřil jsem, že spadne do branky, nakonec chybělo pár centimetrů. Myslím, že podle průběhu zápasu můžeme mluvit o ztrátě, byť výhra by vzhledem k situaci ve skupině příliš neřešila.

Byl jste překvapený, že jste v první půli Neapol mačkali?

Měli jsme velký tlak, soupeři asi nevyhovovalo hřiště, které nebylo kvalitní, bylo tvrdé, míč odskakoval. Hráli dlouhé balony, nedostávali se do hry, jak jsou zvyklí. My jsme si s tím poradili lépe.

O postup si to Sparta rozdá v přímém střetu v Bernu. Je velkou výhodou, že vám stačí remíza?

Bude to velké drama, složitý zápas. Nepojedeme tam určitě bránit, budeme hrát útočný fotbal, jaký je nám vlastní. Na remízu jsme chtěli hrát v Malmö v odvetě play off Ligy mistrů a vymstilo se nám to. Teď budeme hrát odvážně.

Bude obtížné dostat z hlavy, že vám remíza stačí?

Bude to těžké, my však musíme hrát svoji hru, a nejlépe dát gól jako první. V opačném případě by to bylo hodně složité. Ostatně, o tom jsme se přesvědčili ve Švédsku.

Přestoupí Josef Hušbauer v zimním období do Cagliari?
Ano
66 %
Ne
34 %
Celkem hlasovalo 2300 čtenářů.

Reklama

Související témata: