Hlavní obsah

Sparťani jsou brusiči, stěžuje si Brazilec, který odmítl Čínu a chce hrát za Rusko

Praha

Pozor na něj, na svých štacích v Brazílii, Švédsku, Nizozemsku a Rusku nasázel již celkem 96 gólů. Letenští jistě nechtějí, aby holohlavý Brazilec dosáhl stovky právě ve vzájemných duelech Evropské ligy. Na Ariho Ferreiru se zaměří o to víc, že fotbalisty Sparty vylíčil jako neurvalé brusiče. „Když jsme na ně posledně narazili v přípravě, musel jsem je na hřišti umravnit,“ stěžuje si útočník Krasnodaru v obsáhlém rozhovoru pro ruský Sport Expres.

Foto: Sport.cz

Brazilec Ari na soustředění v Emirátech.

Článek
Fotogalerie

Narazili na sebe předloni v přípravě ve Španělsku. Sparta tam remizovala s Krasnodarem 1:1. A brazilský útočník líčí sparťany jako pěkné brusiče.

„Celý zápas mě strašně okopávali, nejen do nohou. A když to samé udělali i Mauriciu Pereyrovi, musel jsem se jim na hřišti postavit. Nenazval bych to přímo potyčkou, ale umravnit jsem je musel," vzpomíná Ari a české fotbalisty líčí jako pěkné neurvalce.

„Jsou tvrdí, bojovní, se soupeřem se rozhodně nepářou. Nevím, nakolik se jejich kádr od té doby změnil, ale nečekám, že by změnili svůj styl. Aspoň už vím, co nás v Praze čeká," říká Brazilec ironicky na adresu Sparty, která na podzim v Evropské lize nejčastěji faulovala.

Láká ho mistrovství světa

Třicetiletý rodák z Fortalezy se během své kariéry potkal s hvězdným Davidem Luizem, v Alkmaaru okusil Van Gaalův dril a slavný Fabio Capello ho začal lákat do ruské reprezentace. Na plán odvolaného kouče možná dojde.

„Nechci předbíhat, ale doufám, že dostanu ruský pas," říká Ari.

Bydlí v Moskvě, kde má přítelkyni s malou dcerkou. To byl asi největší důvod, proč teď v zimě odolal vábení rozpínajícího se čínského draka a prodloužil smlouvu v Krasnodaru.

„V Číně mi nabízeli velké peníze a vynikající podmínky. Jenže Krasnodar má stabilizované mužstvo a já opravdu věřím, že budeme úspěšní. Ruská zima mi nevadí, už jsem si na ni zvykl. A chci si zahrát v nových arénách, jež budou připraveny pro mistrovství světa. Třeba i za ruskou reprezentaci," plánuje Ari.

Zápas Sparta - Krasnodar se hraje ve čtvrtek 18. února od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz. Odveta je na pořadu o týden později v Rusku.

Postoupí do osmifinále Evropské ligy Krasnodar, nebo Sparta?
Krasnodar
41 %
Sparta
59 %
Celkem hlasovalo 29121 čtenářů.

Reklama

Související témata: