Hlavní obsah

Jasnovidci! Juliš s Frýdkem si dopoledne usmysleli, že Sparta ve dvanácté minutě povede 2:0

Řím

Až 95 procent tipérů si vsadilo na postup fotbalistů Lazia. Mladí rošťáci si ale vedli svou a na jejich slova došlo. A nejen to. Realita byla ve čtvrtek večer na Olympijském stadiónu ještě senzačnější. „Celé dopoledne jsme se s Frýďasem bavili, že chceme, aby to ve 12. minutě bylo 2:0. Ve dvanácté minutě jsme se podívali na tabuli - a vedli jsme 2:0. Před půlí jsme ještě přidali třetí gól, nádhera,“ culil se útočník Lukáš Juliš v Římě po výhře 3:0 a postupu do čtvrtfinále Evropské ligy.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Lukáš Juliš, autor třetího gólu Sparty na Stadio Olimpico.

Článek
Fotogalerie

Děkovačka hráčů Sparty po zápase

Mazák Lafata začíná mít nástupce, na něhož se může čím dál tím víc spolehnout. Jedenadvacetiletý útočník v neděli jistil výhru v Olomouci a ve čtvrtek uzavřel skóre také na Laziu. A to ještě na druhou branku nahrál Krejčímu. Předčil tak úvodní duel s Krasnodarem, který rozhodl jediným gólem zápasu.

„Po Krasnodaru jsem říkal, že to byl můj vysněný zápas. Ale tento na Laziu je ještě hezčí. Vyhrát tady v Římě poločas 3:0, to je nádhera," rozplýval se.

Sbírka jeho tref se slibně rozrůstá, v domácí soutěži i v Evropské lize už má v sezóně tři zářezy. „Dostal jsem krásný střílený centr od Frýďase. Obránce byl ode mě trochu dál, stačilo nastavit nohu a poslat míč do brány," líčil, jak minutu před pauzou zužitkoval Frýdkův centr.

Na překvapení byl nachystaný

Zrovna před pár dny ho experti zařadili na seznam nejtalentovanějších mladých fotbalistů Evropy. Kouč Ščasný Julišových schopností využívá již nyní. V Římě mu dal přednost před Lafatou, který po zranění zad zatím nezvládne celý nabitý program zápasů.

„Pro mě trošku překvapení. Dopředu jsem nic nevěděl. Že budu v základu, jsem se dozvěděl až v den zápasu. Byl jsem ovšem nachystaný a zvládl to."

A teď do Liverpoolu, prosím!

Již po Krasnodaru si vysnil cestu do Anglie. Nevyšla mu, ale při losu čtvrtfinále bude držet palce znovu.

„Hrozně si pořád přeju Liverpool, odmalička mu fandím. Přál jsem si ho už místo Krasnodaru, před Laziem taky, tak snad to konečně vyjde. Kdo ví, kam dojdeme," usmívá se Juliš.

Čtvrtfinále se losuje dnes hodinu po poledni a kapitán David Lafata při návratu z Říma zorganizoval společné sledování ceremoniálu v letenské kabině.

Který z týmů by byl ve čtvrtfinále Evropské ligy pro Spartu podle vás nejpřijatelnější?
Villarreal
6,2 %
Bilbao
8,2 %
Liverpool
15,3 %
Šachtar Doněck
7,2 %
Sevilla
3,3 %
Dortmund
4,9 %
Braga
54,9 %
Celkem hlasovalo 19783 čtenářů.

Reklama

Související témata: