Hlavní obsah

Kompletní české pětici přeji postup do dalšího kola, glosuje trenér Skála start evropských pohárů

Ústí nad Labem

Třebaže fotbalový trenér Jiří Skála už takřka rok nepůsobí v nejvyšší soutěži, dál pozorně sleduje především české zástupce v evropských pohárech. Ostatně, na lavičce Viktorie Plzeň zažil v roli asistenta trenérů spoustu bitev s věhlasnými soupeři při plzeňském tažení Ligou mistrů i Evropskou ligou. „Všem mužstvům přeji postupy do dalších předkol,“ prohlásil nový kouč druholigového Ústí nad Labem Skála v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skála (vlevo) ještě na lavičce Plzně.

Článek

Jaké máte vzpomínky na dobu, kdy jste byl v realizačním týmu Viktorie Plzeň?

S evropskými poháry je vždycky spojena vynikající atmosféra. Ať už na domácím stadiónu, nebo kdekoliv v zahraničí. To potvrzuji z vlastní zkušenosti. Naposledy jsem byl u plzeňského týmu loni v srpnu při play off o Ligu mistrů s Maccabi Tel Aviv jako asistent tehdejšího trenéra Miroslava Koubka. Nyní všechno dění na mezinárodní scéně vnímám jako fanoušek českého fotbalu. Nemám už výrazné pocity jako na lavičce, ale dál nesmírně přeji Plzni úspěch. Pocházím odtamtud, pořád tam bydlím, i když teď trénuji v Ústí.

Co říkáte na los českých celků v nadcházejících zápasech?

Viktorka Plzeň má těžkého soupeře v Karabachu. Ale totéž platí i o protivníkovi pražské Sparty, jímž je Steaua Bukurešť. A budu držet palce i pražské Slavii, Liberci a Mladé Boleslavi, aby postoupily co nejdál v Evropské lize. Věřím tomu, že je v silách celé pětice našich týmů projít do dalšího kola.

Znamená to, že jste velkým optimistou?

Každý i dílčí úspěch je předpokladem k tomu, aby se kredit české ligy dostal na vyšší úroveň. Byla by to známka, že se ligový fotbal zvedá. Sám jsem takové vzepětí zažil s Plzní.

Přejděme ještě k Ústí nad Labem a druhé lize. Máte představu o této soutěži?

Vše nasvědčuje, že letos ji čeká nesmírně těžký ročník pro všechny účastníky. Soutěž bude mít kvalitu, což jen vítám. A to by měla být i pozvánka pro diváky. Příležitost v řadě týmů dostávají mladí hráči. Kádry jsou dost omlazené a počítám, že ambiciózní kluci budou hrát rychlý fotbal, nebo se o něj aspoň pokusí. Ale nemá cenu předbíhat, více naznačí a ukáží až první kola.

Reklama

Související témata: