Hlavní obsah

Hostující týmy v Poháru UEFA vycházely střelecky naprázdno

PRAHA

Hostující týmy se v prvních zápasech osmifinále fotbalového Poháru UEFA zatím střelecky neprosadily. Ve čtyřech utkáních ani jeden z nich nedokázal vstřelit gól a blíže k postupu tak mají vesměs týmy, které hrály na svém hřišti. Částečně spokojen může být Betis Sevilla, které veze bezbrankovou remízu z horké rumunské půdy Steauy Bukurešť.

Článek

Další hostující tým si dnes v Bukurešti počínal mnohem hůř, přestože se mu dávaly velké šance na příznivý výsledek. Hamburk sice dokázal o víkendu přehrát v bundeslize mnichovský Bayern, ale dnes nestačil na Rapid Bukurešť. Rumuni vyhráli 2:0 a obě branky vstřelili v závěru poločasů: první v nastaveném čase před pauzou, druhý gól pak padl dvě minuty před koncem.

V dresu německého klubu nenastoupil český reprezentant David Jarolím, který pykal za vyloučení v předchozím utkání. Podobný osud čeká v příštím duelu jeho spoluhráče Nigela de Jonga, který uviděl červenou kartu v 67. minutě. V domácím dresu se předčasně vydal do sprch Vasilei Maftei.

Dobře vykročil také přemožitel pražské Slavie. Palermo porazilo Schalke sice pouze 1:0 po Brienzově přesné trefě, ovšem pro odvetu to je slibný náskok. V Gelsenkirchenu ale čeká sicilský klub ještě pořádná dřina.

Osmifinále Poháru UEFA, první zápasy
US Palermo - Schalke 04 1:0 (1:0)
Branka: 15. Brienza. Diváci: 10 581.
Steaua Bukurešť - Betis Sevilla 0:0.
Diváci: 50 000.
Rapid Bukurešť - SV Hamburk 2:0 (1:0)
Branky: 45.+2 Niculae, 88. Buga. ČK: 90.+3 Maftei - 67. De Jong. Diváci: 16 300.
Olympique Lille - FC Sevilla 1:0 (1:0)
Branka: 24. Dernis. Diváci: 10 000.
FC Basilej - Racing Štrasburk 2:0 (1:0)
Branky: 8. Delgado, 88. Kuzmanovič. Diváci: 30 000.

Reklama

Související témata: