Hlavní obsah

Slavia - Rio Ave 0:0Eden se gólu nedočkal, sešívaní musejí na brány play off zaklepat až v Portugalsku

Praha

Konfrontace s šestým celkem soutěže čerstvých mistrů Evropy nedopadla pro sešívané nijak slavně. Diváci v Edenu se gólu nedočkali, fotbalisté pražské Slavie v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy remizovali s Rio Ave 0:0. O postup do play off tak červenobílí budou muset zabojovat až za týden v Portugalsku. Odveta na půdě technicky vyspělého a výbušnějšího soupeře nemusí být vůbec jednoduchá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rafa z Ria (vlevo) a záložník Slavie Jaroslav Mihalík.

Článek
Fotogalerie

Hned v první minutě neznámý soupeř ze severu Portugalska ohrozil Pavlenkovu branku, jako by se chtěl představit, s kým mají sešívaní čest. První velkou šanci měl v 7. minutě slávistický objev Van Kessel, míč do sítě však muž s číslem 99 nepropasíroval. Hned vzápětí pak hlavou po rohu zahrozil také Škoda, aby ukázal, kdo je v Edenu doma.

V dalším průběhu se ovšem potvrzovalo, že do Edenu tentokrát zavítal mnohem vyspělejší tým, než jakým byl před týdnem Tallinn. Před liknavě se vracejícího Van Kessela a za ním bránícího Mikulu se Rio Ave dostávalo až příliš snadno do útoku a po Novaisově střele se musel předvést brankář Pavlenka.

Horší pro domácí bylo, že si soupeř začal věřit a troufat stále víc. Domácí kanonýr Škoda pak sice elegantními nůžkami přes hlavu dostal míč do branky, gól však pro jeho předchozí faul neplatil.

Hned po přestávce Portugalci zahrozili z přímého kopu, později pak Bořil hasil nebezpečí na poslední chvíli. Naopak na straně sešívaných šance nepřibývaly. Až v 67. minutě se před vápnem do míče opřel Škoda, gólman Cássio byl ovšem na místě.

Domácí kanonýr pak byl smolařem dalších minut. Po rohu branku z dobré šance přestřelil, a když pak Škoda hlavičkoval zblízka a slávisté už měli ruce nad hlavou, brankář předvedl skvělý zákrok.

Rio Ave tak uhrálo v Praze remízu, která je pro ně do odvety dobrou výchozí pozicí.

Úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy:
Slavia Praha - Rio Ave 0:0
Rozhodčí: Lapočkin - Lebeděv, Kudrjavcev (všichni Rus.). ŽK: Hušbauer, Souček, Bořil - Tarantini. Diváci: 15 082.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel, Kenija (81. Ščuk), Mihalík (60. Zmrhal) - Škoda. Trenér Uhrin.
Rio Ave: Cássio - Cassamá, Roderick, Marcelo, Rafa - Wakaso - Novais, Krovinovič (69. Guedes), Ribeiro (82. Tarantini) - Dias, Yazalde (59. Héldon). Trenér Capucho.

Reklama

Související témata: