Hlavní obsah

Diviš je přesvědčený, že doma Boleslav o postup zabojuje

Skopje

Ačkoli si fotbalisté Mladé Boleslavi odvážejí z Makedonie nepříznivý výsledek 0:2, brankář Jakub Diviš věří, že doma proti Škendiji Tetovo ještě o postup ze 3. předkola Evropské ligy zabojují. Obrana soupeře prý není nejpevnější.

Foto: Batev Ivana, ČTK

Zprava Miljan Vukadinovič z Boleslavi a Besir Demiri z Tetova.

Článek

"Neskládáme zbraně. Je to nepříjemný výsledek, ale je to jen poločas. Doma jsme silnější, musíme se kousnout, a když se nám povede skórovat, tak to bude otevřené. Věřím, že se o postup ještě hodně porveme," řekl Diviš v telefonickém rozhovoru s ČTK krátce po utkání.

"Já jsem stoprocentně přesvědčený, že máme šanci. Jejich hlavní síla je v ofenzivě. Do šancí jsme se dostávali i tady, takže nevidím důvod, proč by to nešlo doma. V našem prostředí jsme schopni jim vstřelit tři branky a postoupit. V našich silách to je," dodal.

Neproměněná šance mrzí

Mrzelo ho, že se nepovedlo Mladé Boleslavi využít už šance v první půli. Zejména nový útočník Golgol Mebrahtu měl vyloženou pozici, ale gólmana neprostřelil.

"Jedna šance byla velká. Pak by se zápas vyvíjel úplně jinak. Ale na to se nehraje. Místo toho bohužel přišla průniková přihrávka soupeře, kterou jsme nezachytili, a byla z toho červená karta. Následně dvě jejich standardky a gól. To nás otupilo," popisoval Diviš zlomové okamžiky duelu.

"A zanedlouho přišel gól na 0:2, což už vypadalo špatně. Soupeř byl v laufu a bylo složité se zápasem něco udělat. Soupeř je teď ve výhodné pozici. Mají náskok a nepoženou se dopředu, ale to není jejich hra. Budeme mít šance, a když nějakou proměníme a vrátíme se do utkání, tak jsme schopni tohle manko doma smazat," věří gólman Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: