Hlavní obsah

Trapas a blamáž! Na to se jen tak nezapomene, komentují v Rakousku ostudný duel s Libercem

Takhle hektický duel se na mezinárodní scéně opravdu jen tak nevidí. Při výčtu všech kuriozit se může zdát, že šlo o zápas nějaké pralesní ligy kdesi v rozvojovém světě, jenže nebývalý chaos se přihodil ve vyspělém Rakousku ve třetím předkole Evropské ligy na zrekonstruovaném stadiónu Admiry Mödling proti Slovanu Liberec. Tamní média také dávají organizátorům co proto.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Výtržník s nalepovacími vousy jen podtrhl fiasko pořadatelů zápasu Admiry s Libercem. Chytat ho pomáhal i domáci Markus Wostry.

Článek
Fotogalerie

„Na tenhle evropský večer v Jižním městě opravdu jen tak nezapomenou. Po třech výpadcích světel, výměně hlavního rozhodčího a vběhnutí výtržníka na hřiště prohrála Admira s Libercem 1:2," shrnuje chaos na stadiónu Maria Enzersdorfu server Laola1.at.

„Po organizační stránce byl zápas pro Admiru velká blamáž," doplňuje server. Dění na stadiónu podtržené porážkou se těžko vstřebávalo i domácímu týmu.

Těžko hledat správná slova

„Je mi to celé líto kvůli všem lidem, kteří přišli na stadión nebo se dívali v televizi. Celé to bylo kuriózní. Musíme si vše rozebrat a důkladně zanalyzovat. V odvetě se pak pokusíme o senzaci," soukal ze sebe po utkání kouč Admiry Oliver Lederer.

„Je těžké pro něco takového vůbec najít správná slova. Nikdo z nás tohle ještě nezažil a už asi nezažije," posteskl si obránce Thomas Ebner. „Na mezinárodní úrovni je tohle trapné," dodal sportovní ředitel Admiry Ernst Baumeister.

Do organizátorů si rýpl také server deníku Krone. „Jak ostudné. Ne porážka Admiry od Slovanu 1:2, ale spíše fakt, že na stadiónu Admiry třikrát vypadla světla a zápas se protáhl o 55 minut," napsal server.

Reklama

Související témata: