Hlavní obsah

Slávisté odletěli do Portugalska, do odvety si věří

Praha

Slávisté ve středu před obědem odletěli ze sychravé Prahy do slunného Portugalska, kde je ve čtvrtek večer čeká odveta třetího předkola Evropské ligy s týmem FC Rio Ave. Po domácí remíze budou bojovat o udržení v pohárech, do nichž se vrátili po dlouhých sedmi letech.

Odlet fotbalistů SlavieVideo: Sport.cz

 
Článek

V prvním zápase si pražský tým vypracoval víc šancí než soupeř, ale proměnit je až na Škodův neuznaný gól nedokázal. Šance tak aktéři dvojzápasu vidí stále vyrovnaně.

„Myslím si, že to je stejné, šance jsou padesát na padesát. Chceme vstřelit branku, která by pro nás hodně znamenala, ale bude záležet, jaký bude vývoj utkání. Pevně věřím, že do toho utkání půjdeme koncentrovaní, nesmíme to pokazit," uvědomuje si trenér Dušan Uhrin důležitost utkání.

Kádr má kompletní s výjimkou Mingazova a Šventa. Odložený nedělní zápas v Brně pro něj problém neznamená, alespoň tým může nastoupit v plné síle. Sestava ale jasná ještě není.

„V tuto chvíli mám dvě varianty základní sestavy, rozhodnu se zítra nebo dneska večer," uvedl kouč sešívaných, podle kterého bude portugalský soupeř hrát podobně jako v Praze.

„Chceme hrát to, co jsme hráli doma. To znamená jednoduše a na rychlé brejky," dodal trenér. „Zkoušeli jsme i penalty," řekl v narážce na hrozící prodloužení a případný rozstřel.

Ščuk věří, že vydrží

Plně připraven na utkání je i Jasmin Ščuk, který se na konci přípravy nešťastně zranil.

„Cítím se dobře, myslím, že vydržím celý zápas," řekl velmi dobrou češtinou bosenský záložník. Nevýhodu vidí na straně týmu Rio Ave. „Hrají doma, budou pod větším tlakem. Čím déle to bude 0:0, tím víc budou nervózní," dodal.

V bráně se zřejmě opět objeví Jiří Pavlenka, který vychytal v posledních dvou zápasech dvě nuly.

„Víme, že soupeř je silný dopředu, že umí kousat, ale také víme o jeho slabinách. Bude to těžký zápas, ale jedeme tam s tím, že chceme postoupit,"

Slávisty posune do 4. předkola jakákoliv výhra a všechny remízy s výjimkou té bezbrankové, po níž by následovalo prodloužení.

Zápas začíná ve čtvrtek ve 20 hodin místního času (21:00 českého času), přímým přenosem ho vysílá stanice ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: