Hlavní obsah

Inter má za dvě miliardy posily, jež možná proti Spartě nevyužije

Fotbalový Inter Milán získal za 73 miliónů eur (1,9 miliardy korun) portugalského záložníka Joaa Mária a brazilského útočníka Gabriela Gabigola Barbosu, které však možná bude moci využít pouze v domácí soutěži. Kvůli porušování takzvané finanční fair play z minulých sezón má totiž italský velkoklub omezenou soupisku pro Evropskou ligu, v níž je jedním ze soupeřů pražské Sparty.

Foto: Profimedia.cz

Naštvaný kapitán Interu Milán Mauro Icardi.

Článek

Obě nové posily dorazily v pátek do Milána na lékařskou prohlídku. Za portugalského mistra Evropy Joaa Mária zaplatí noví čínští vlastníci Interu 45 miliónů eur Sportingu Lisabon. Dalších 28 miliónů eur utratí Suning Group za brzy dvacetiletého útočníka Gabigola, jenž ale možná ještě do ledna zůstane na hostování ve svém dosavadním klubu Santosu.

Inter po přílišném utrácení v předchozích sezónách vyšetřovala UEFA kvůli porušení finanční fair play a za trest mimo jiné omezila soupisku klubu pro evropské poháry z 25 na 22 hráčů. Podle listu Corriere della Sera tak milánský velkoklub možná trio posil, k nimž patří ještě italský reprezentační záložník Antonio Candreva, pro Evropskou ligu vůbec nezaregistruje.

Sparta se s Interem utká ve svém prvním domácím duelu ve skupině 29. září, na San Siru bude hrát na závěr 8. prosince. Dalšími týmy ve skupině K jsou Hapoel Beer Ševa a Southampton.

Reklama

Související témata: