Hlavní obsah

Generálka na Slavii? Kdepak! Teď máme v Baku jinou práci, říká Latka

Baku

Naposledy si poháry zahrál před osmi lety v dresu Slavie. Ve čtvrtek v Baku se Martin Latka pravděpodobně na evropskou scénu vrátí. Právě 31letý stoper by měl zaskočit za zraněného kapitána Liberce Lukáše Pokorného v úvodním duelu skupiny Evropské ligy proti ázerbájdžánskému Karabachu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Milan Baroš (vpravo) a stoper Martin Latka na tréninku.

Článek

Těšíte se na návrat do pohárů?

Ještě bych nepředbíhal, je to věc trenéra. Pokud by to tak bylo, těšil bych se moc. Vždyť tohle jsou zápasy, pro které člověk fotbal hraje. Ať už to bylo před lety, nebo teď, je to pořád stejné.

I proto jste do Liberce šel?

Určitě. Byl jsem šťastný, když se nám povedlo postoupit do hlavní fáze. Naskýtá se nám možnost hrát spoustu kvalitních zápasů.

Zatím jste však odehrál jeden zápas v lize proti Brnu...

Můj přestup ze Slavie se odehrál narychlo, v létě jsem se připravoval sám, potřeboval jsem určité věci dotrénovat. Jsem rád, že jsem ten zápas stihl odehrát. V Liberci je ale zajetý systém, člověk do něj jenom vklouzne. Věřím, že nebude problém.

Berete duel v Baku jako generálku na pondělní ligový zápas na Slavii, odkud jste po uplynulé sezóně předčasně odešel?

Nerad bych předbíhal, teď máme práci v Baku. Na Slavii nemyslím. Když to potom přijde, můžeme se o tom bavit, teď jsme tady kvůli jiné věci. Chceme úspěšně vstoupit do Evropy.

Karabach bude ovšem těžkým soupeřem...

Souhlasím. Dokázal to v nedávných zápasech s Plzní v předkole Ligy mistrů. Karabach, stejně i Něftči nebo Inter Baku hrávají evropské poháry pravidelně, což vypovídá o jejich ekonomické síle. Proto sem chodí dobří hráči, týmy jsou hodně kvalitní.

Uspějí liberečtí fotbalisté v úvodním zápase skupinové fáze Evropské ligy v Baku proti Karabachu?
Baroš a spol. zvítězí
66,4 %
Utkání skončí nerozhodně
14,5 %
Tři body zůstanou v Ázerbájdžánu
19,1 %
Celkem hlasovalo 3843 čtenářů.

Reklama

Související témata: