Hlavní obsah

Sparta znovu pyká za fanoušky. Kvůli nepokojům v Miláně dostala dvojí trest

Praha
Aktualizováno

Je to stále dokola. Příznivci fotbalové Sparty dál dělají svému klubu ostudu a ten za ně platí další a další pokuty. Poslední případ? Letenští nebudou mít na zápase Evropské ligy v Rostově své fanoušky. Klub byl potrestán za prosincové nepokoje v Miláně také pokutou 1,2 miliónu korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Prázdný kotel fanoušků Sparty během utkání proti Nikósii. Jejich sektor v Rostově bude vypadat stejně...

Článek

Měl to být zápas na oslavu. Sparta měla před posledním kolem základní skupiny Evropské ligy jistý postup z první příčky, zatímco Inter už byl ze hry. Milánští příznivci utkání téměř bojkotovali a Letenští si mohli na slavném milánském San Siru připadat jako doma. Díky svým fanouškům, kteří za nimi do Itálie dorazili a domácí znuděnou hrstku v ochozech překřičeli.

Zápas má ovšem dohru, která Spartu může mrzet víc než porážka 1:2. Disciplinární komise UEFA ji potrestala za nepokoje v sektoru hostů finanční pokutou 45 000 eur (1,2 miliónu korun) a uzavřením sektoru v následujícím venkovním utkání v soutěžích UEFA, konkrétně 16. února v ruském Rostově.

"Důsledkem potyčky mezi úzkou skupinou fanoušků a pořadatelskou službou je dvojí trest, který navíc může být pro klub v budoucnu přitěžující i při posuzování případných dalších provinění," poukazuje Sparta na klubovém webu.

Letenští tak nemohou spustit prodej lístků na venkovní zápas úvodního kola vyřazovací části Evropské ligy. Předprodej na domácí odvetu 23. února v Generali Areně nadále běží.

Reklama

Související témata: