Hlavní obsah

Sparta - Rostov 1:1Očekávaný konec. Sparta opouští Evropu bez Dočkala, Costy i iluzí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Poloz 0 : 1
84. Karavajev 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Zázraky se opravdu nedějí. Již první zápas vše vyřešil, český fotbal už nemá v pohárech žádného zástupce. Pražská Sparta v domácí odvetě úvodního kola vyřazovací části Evropské ligy remizovala s Rostovem 1:1 a po debaklu 0:4 na Donu je podle očekávání vyřazena. Letenští hned při první zkoušce přišli o iluze, že se jim rychle podaří nahradit špílmachra Bořka Dočkala. A také o vyloučeného Costu a zraněného Pulkraba. Vyrovnávací gól vstřelil Karavajev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný sparťan Matěj Pulkrab během odvetného utkání play off Evropské ligy s Rostovem.

Článek
Fotogalerie

Odveta je neřešitelná, ale co kdyby přece jen... S takovými myšlenkami nastupovali sparťané na letenský trávník. Samozřejmě už bez lídra Dočkala, který míří do Číny. V prvním testu bez jeho služeb vsadili na rozestavení 4-4-2 s Holkem posunutým do záložní řady a mladou útočnou dvojicí Juliš - Pulkrab.

Dejte jim bůra! skandovalo obecenstvo. Aby ne, když Spartě mohlo zajistit zázrak opravdu jen minimálně pět vstřelených gólů... Fyzicky nadupaný Rostov ovšem vůbec nepůsobil dojmem, že by si je nechal dát. Pražany vůbec nepustil do očekávaného úvodního tlaku a naopak sám hned z první šance udeřil. Kalačevův centr si Bucharov zpracoval na prsa, druhým dotykem přeloboval obránce a kanonýr Poloz už měl se zakončením snadnou práci. Domácí stopeři zůstali jako vymalovaní.

Konec všem utopiím

Rychlý úder ukončil všechny utopické teorie o zázraku. Sparta v součtu obou zápasů prohrávala již 0:5 a šlo jí o to, aby se sama také prosadila a našla sebevědomí do domácí ligy. Její klopotné snažení ovšem nechávalo soupeře v klidu, teprve v 28. minutě se zdálky napřáhl obránce Karavajev a trefil břevno. Po Néstorově centru hlavičkoval na bránu Pulkrab.

Víc už mladý útočník předvést nemohl, po srážce s Gatčanem a Mevljou byl ze hřiště se zkrvaveným obličejem odnesen na nosítkách.

Aspoň jedna trefa

Po přestávce se domácí snažili aspoň o jeden vstřelený gól, Juliš ani Šural ovšem neuspěli.

Ani odvetu navíc Sparta nedohrála kompletní. Costa následoval svého afrického kolegu Konatého z prvního zápasu a v 67. minutě byl vyloučen. Také po druhé žluté kartě, kterou dostal za faul loktem na Azmúna.

Také o deseti hrála Sparta dopředu a byla odměněna. Šural udržel míč v soupeřově šestnáctce, přiťukl ho Karavajevovi a ruský obránce se proti svým krajanům blýskl smělou individuální akcí zakončenou parádní střelou do horního růžku branky.

Evropská liga - odveta 1. kola play off:
Sparta Praha - FK Rostov 1:1 (0:1)
Branky: 84. Karavajev - 13. Poloz. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Costa, Šural - Bucharov, Kalačov, Jerochin. ČK: 67. Costa. Diváci: 13 413. První zápas 0:4, postupuje Rostov.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch (46. Havelka), Michal Kadlec, Costa - Sáček, Čermák, Holek, Néstor (70. Hybš) - Juliš, Pulkrab (40. Šural). Trenér: Požár.
Rostov: Medveděv - Kalačov, Mevlja, Navas, Granat (69. Terentjev), Kudrjašov - Noboa, Jerochin, Gatčan (46. Prepelita) - Bucharov (46. Azmún), Poloz. Trenér: Daniljanc.
Výsledky dalších zápasů EL

Reklama

Související témata: