Hlavní obsah

Teď musíme zabojovat v lize i bez Bořka, zdůraznil Holek

Praha

Spartu vedl třicetiletý Mario Holek ve čtvrteční odvetě play off Evropské ligy s kapitánskou páskou. Pražané po debaklu 0:4 v prvním utkání doma vybojovali v deseti alespoň remízu. S fotbalovou pohárovou Evropou se však loučí a soustředí se už jen na domácí nejvyšší soutěž.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Holek.

Článek

Věřili jste před odvetou, že by se mohl stát zázrak a přes Rostov byste postoupili?

Už před zápasem jsem říkal, že jsme realisté a bude to složité. Do odvety jsme šli s tím, že ji chceme vyhrát. To se nám bohužel nepodařilo, ale v deseti na víc než remízu nebylo.

Co k vítězství chybělo?

Odveta byla podobná jako zápas v Rostově. Oni hráli opět výborně jako tým. My jsme chtěli odehrát zápas na jejich polovině hřiště, bojovali jsme, vytvořili si tlak, bohužel jsme brzy inkasovali a tím se náš cíl, nedostat gól, zhroutil. Tu situaci vyřešili výborně. Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme hrát maximálně jednoduše. Dávali jsme dlouhé míče dopředu, snažili jsme se vytvářet tlak na jejich obránce. Nakonec o deseti z toho byla alespoň remíza.

Chyběl hodně Bořek Dočkal ve středové řadě?

Byl to základní kámen naší hry. Dokázal udržet míč, měl myšlenku a přihrávku do ofenzívy. Jeho absence byla určitě znát.

Co Matěj Pulkrab. Jak je na tom?

Má roztržené obočí, velký otok na oku. Vypadalo to hrozivě, ale nic zlomeného nemá, což je dobrá zpráva, i když bude nějaký čas chybět.

Berete účast v tomto ročníku Evropské ligy jako úspěch či neúspěch?

Úspěchem byl postup do jarní fáze a domácí výhry se soupeři, jako Inter Milán, Southampton nebo Beer Ševa, kterou jsme porazili dokonce v obou zápasech. Škoda vyřazení s Rostovem.

Uprostřed středové řady nastoupili mladíci Sáček a pak i Havelka, jak se vám líbili?

Odehráli dobrý zápas, oba jsou šikovní. Michal Sáček svoji kvalitu ukázal už proti Bohemce.

Jak vidíte pokračování jarní části sezóny?

Bude to těžké, Spartu chce každý porazit. Navíc ztrácíme Bořka Dočkala, ale na to se nesmíme upínat, je třeba se s tímto faktem vyrovnat. Budeme asi muset trochu změnit styl hry, ale budeme bojovat a snažit se o titul.

Může být vyřazení z Evropské ligy alespoň malou výhodou v tom, že se soustředíte už jen na domácí nejvyšší soutěž?

My bychom raději hráli obě soutěže, ale bohužel... Mohlo by to být výhodou. V Evropské lize jsme nasbírali nějaké zkušenosti. Teď nás čekají dlouhé týdny, v nichž bude čas i potrénovat a možnost maximálně se soustředit na ligové zápasy. A to hned na ten první v Jablonci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články