Hlavní obsah

Ibrahimovic řval bolestí, koleno se ošklivě prohnulo. Je zle, tuší Mourinho

Manchester

Jeho Manchester United slavil výhru a postup do semifinále Evropské fotbalové ligy na úkor Anderlechtu, ale pro hvězdného útočníka Rudých Ďáblů Zlatana Ibrahimovice to nebyl vůbec šťastný zápas. Nejenže spálil několik šancí, ale navíc si přivodil ošklivé zranění kolena, které mu možná ukončí sezónu.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic z Manchesteru United se svíjí v bolestech. V odvetě s Anderlechtem si poranil koleno.

Článek

Běžela poslední minuta nastaveného času normální hrací doby, United hráli s Anderlechtem stále nerozhodně 1:1 a nedařilo se jim strhnout vítězství na svou stranu. Náhle přišla pro domácí další rána. Ibrahimovic po výskoku dopadl na napnutou nohu, koleno se mu nepřirozeně prohnulo a švédský snajpr se s bolestivým výrazem skácel k zemi.

Bylo jasné, že je zle, pětatřicetiletý forvard řval bolestí. S pomocí lékaře se mu podařilo dostat ze hřiště, ale návrat do hry byl vyloučený. Mohl ho těšit alespoň fakt, že zásluhou gólu Marcuse Rashforda jeho spoluhráči postup v prodloužení nakonec urvali.

Co bude ale s Ibrahimovicem dál? „Nemyslím si, že jde o lehké zranění," potvrzoval pesimistické předpovědi po utkání kouč domácích José Mourinho, jemuž se během zápasu zranil také obránce Rojo.

„Musíme si ale počkat, až proběhnou všechny testy, pak můžu mluvit o tom, co bude. Teď ale nemůžu, protože jsem trenér a ne doktor," pokračoval kouč. Když ho ale novináři dotlačili k tomu, aby prozradil první prognózu, odpověděl: „Myslím, že negativní."

Absence zkušeného útočníka by přitom byla pro Manchester pro zbytek sezóny těžká rána. Bojuje totiž na dvou frontách o účast v Lize mistrů, kam pro něj vede cesta jak přes případný triumf v Evropské lize, tak z elitní čtyřky v domácí Premier League. V ní jsou však zatím United pátí se čtyřbodovou ztrátou na městského rivala City.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.