Hlavní obsah

Zkušený obránce odmítá roli lídra. Na to si v Boleslavi nehrajeme, namítal před klíčovou bitvou

Mladá Boleslav

Moc toho v loňské sezóně nenahrál. Na světoběžníka, který po toulkách Holandskem, Bulharskem, Rumunskem, ba dokonce i Indií zakotvil v Mladé Boleslavi sakra málo. Za sezónu pouhých 305 minut! „Šlo o různé věci, proč jsem nehrál. Teď jsem rád, že jsem po kvalitní přípravě zase v sestavě,“ nechce se sedmadvacetiletý stoper Pavel Čmovš pitvat v minulosti. Teď je pro něho podstatné, že pod novým trenérem Dušanem Uhrinem šanci dostává a hraje. I proti irskému Shamrocku Rovers dnes vpodvečer vyrukuje k odvetě 2. předkola Evropské ligy.

Foto: Donall Farmer, ČTK/AP

Mladoboleslavský Pavel Čmovš (vlevo) odvrací míč před Garym Shawem z irského Shamrocku Rovers.

Článek

Zkušeností posbíraných na zahraničních štacích má na rozdávání, takže sportovní manažer a hlavní kouč mladoboleslavského týmu Uhrin hned v prvním soutěžním střetnutí nové sezóny pasoval Čmovše do role leadera defenzívy.

„Na leadera si nehrajeme, každý z obránců má své úkoly. Důležité je, jak je zvládáme jako tým," namítal před odvetou s irským protivníkem.

Středočeši do ní půjdou ve víc než slibné pozici, neboť první střetnutí před týdnem v Dublinu vyhráli 3:2, takže postup do třetího předkola by pro ně měl být samozřejmostí.

Pozor na Shawa

„Pochopitelně že postoupit chceme, ale jsme teprve v poločase kvalifikační konfrontace. V Irsku jsme se přesvědčili, že Shamrock je těžkým soupeřem. Vyznává klasický ostrovní fotbal s dlouhými nákopy, v němž s ním soupeřit nemůžeme. Musíme se naopak držet své hry, kombinovat po zemi, a tak si vytvářet střelecké příležitosti s šance. Jedině tak pro nás dopadne dobře i odveta," přivezl si Čmovš a jeho spoluhráči poučení z Dublinu.

Přitom si bude muset dát společně s kolegou ze stoperské dvojice Stronatim na vysokého útočníka Irů Shawa, který dělal v prvním zápase mladoboleslavské obraně problémy.

„S ním si musíme poradit lépe, než na začátku a konci obou poločasů v Dublinu. Musíme udržet koncentraci po celých devadesát minut, protože druhý gól, který jsme dostali v Irsku v samém závěru, byl naprosto zbytečný," uznává Čmovš, že výchozí pozice mladoboleslavských fotbalistů mohla být v odvetě ještě lepší.

„Sezóna začala, první zápas máme za sebou, takže v kabině je větší klid. Teď se ovšem musíme soustředit sami na sebe, odvetu zvládnout a postoupit," nepřipouští jinou možnost, než cestu do 3. předkola, kde na Mladou Boleslav čeká lepší z dvojice Kajrat Almaty - Skënderbeu Korcë.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.