Hlavní obsah

Letná svého Bóžu vytleskala. Teď musí Rumun obstát v divokém kotli

Bělehrad

Když v závěru generálky s Arnhemem střídal, letenští fanoušci ho svým skandováním a potleskem zvedli z lavičky a uspořádali mu sólo děkovačku. Málokterý fotbalista Sparty se teď těší u jejích příznivců takové oblibě jako rumunský Bóža. Levý obránce či záložník Bogdan Vatajelu se blýskl v závěru jara a v sestavě by neměl chybět ani v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bogdan Vatajelu během utkání s Arnhemem.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiadvacetiletého Rumuna čeká pohárová premiéra v dresu Sparty. A zrovna v divokém prostředí rozlehlé bělehradské Marakany.

„Nebojíme se, jejich fanoušci nám určitě nic neudělají. Když hrajete před 35 nebo 40 tisíci diváků, tak se doopravdy cítíte jako fotbalista. Hrát před prázdnými tribunami je stejné, jako když jsem kopal doma během svých školních let," má Bogdan Vatajelu pro strach uděláno.

Nasazené Spartě los nepřál. Přihrál jí nepříjemného soupeře, který už má za sebou pět soutěžních zápasů nové sezony. Pražský tým ji teprve startuje.

„Čeká nás tuhý boj. Nekalkulujeme ovšem s remízou, chceme vyhrát a vstřelit venku gól. Těším se na start nové sezóny, všichni máme velká očekávání. První zápas je moc důležitý. Naším cílem je postoupit do základní skupiny," líčí Vatajelu.

Konečně chce v kariéře něco vyhrát

Nově budovaný tým již tento týden začne také napravovat dojem v domácí lize.

„Chceme získat titul. Je to i mé osobní přání, něco se Spartou vyhrát. Zatím jsem ještě v životě nikdy nic nevyhrál. Všichni věříme, že nová sezóna bude úspěšnější než minulá."

Také Vatajelu se musí připravit na velký konkurenční boj. Nový italský trenér Andrea Stramaccioni už dostal deset zahraničních posil. A na italského záložníka Emanuele Giaccheriniho z Neapole ještě čeká...

„Přišlo hodně nových hráčů s velkými zkušenostmi. Jak jsem je viděl v přípravě, mají velkou kvalitu a myslím, že pomohou Spartě, aby zase byla velká," říká rumunský hráč jako rozený diplomat.

„Na všech postech je velká konkurence, což je jedině dobře pro tým i pro mě osobně. Noví hráči určitě zapadnou velmi dobře. Mluvíme anglicky, i čeští hráči. A Radek Kováč případně pomáhá trenérovi vyjádřit se tak, aby mu hráči rozuměli. V komunikaci není žádný problém," ujišťuje Vatajelu.

Utkání Crvena Zvezda Bělehrad - Sparta se hraje ve čtvrtek od 20:30. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: