Hlavní obsah

Každá revoluce potřebuje čas, avizuje Stramaccioni. Do týmu mu přibyl jen Kadlec

Praha

Úkol takřka nesplnitelný stojí před fotbalisty Sparty. Ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy s Crvenou Zvezdou Bělehrad budou dohánět ztrátu po úvodní porážce 0:2 v Srbsku. Pokud Sparta vypadne, půjde o její nejhorší vystoupení v pohárech od roku 2013, kdy ve 2. předkole EL nečekaně nestačila na švédský Häcken.

Sparta před odvetou s BělehrademVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Situace je vážná, nikoli zoufalá. Start do sezóny silně pozměněnému mužstvu nevyšel. Italský kouč ovšem věří, že naděje na postup ještě pořád žije.

„Klub udělal velkou změnu, přivedl hodně hráčů, trenéra s novou filozofií. Chápu, že první výsledky jsou špatné, ale musíme jít dál za naším cílem," zdůrazňuje Andrea Stramaccioni.

„Jestli pokaždé, když narazíme na problém, uhneme doleva, potom doprava, tak se nikam neposuneme. Každá revoluce potřebuje čas. A náš cíl je větší než jeden, nebo dva zápasy. Proto počkejme s hodnocením na jaro," žádá italský trenér.

Rosický v základu nejspíš nebude

Situaci mu komplikuje početná marodka. „V posledních pěti zápasech se nám pokaždé někdo zranil... Proti prvnímu zápasu v Bělehradě přibude do nominace jen Michal Kadlec. Ale jestli nastoupí, zatím nevím," avizuje Stramaccioni.

Tomáš Rosický se v základní sestavě nejspíš neobjeví. „Ještě se rozhodnu, ale jak víte, v neděli po dlouhé době odehrál část zápasu. Spíš odhaduji, že by mohl nastoupit až v průběhu. Druhý zápas za čtyři dny, nechci ho přetěžovat," přemítá Ital.

Odveta Sparta - Crvena Zvezda Bělehrad se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: