Hlavní obsah

Dá opět zapomenout na Krmenčíka? Jsem na záskok připravený, hlásí Bakoš

Robert Neumann (Bukurešť)Sport.czPrávo

Před prvním duelem play off Evropské ligy s Larnakou (3:1) Marek Bakoš s úsměvem podotkl, že dá zapomenout na parťáka Michaela Krmenčíka, který si odpykával trest za vyloučení s FCBS. Slib splnil, dal dva góly (3:1), Viktoria pak v odvetě postup uhájila. Dnes na Národním stadiónu v Bukurešti možná nastane shodná situace: nadále distancovaný reprezentant zůstal v Plzni, Vrbova parta bude v úvodním duelu základní skupiny Evropské ligy proti FCSB spoléhat nejspíš na Bakoše.

Foto: FC Viktoria Plzeň/Ladislav Nussbauer

Plzeňský Marek Bakoš na předzápasovém tréninku v Bukurešti

Článek

„S Larnakou to bylo fajn, těší mě, že jsem pomohl k postupu. V Bukurešti budu zase připravený na záskok. A budu věřit, že do výsledku pozitivně zasáhnu," doufá Bakoš. V pohárech je na něj spoleh. Důležitými góly významně pomáhá Plzni na evropskou scénu. Tato sezóna není výjimkou. Díky dvěma trefám s Larnakou předskočil spoluhráče Daniela Koláře na pozici nejlepšího pohárového střelce Viktorie (16 gólů).

„Když mám být upřímný, ani to nevím," směje se slovenský útočník. Co však ví jistě, je, že by se se spoluhráči FCSB rád revanšoval za vyřazení z Ligy mistrů.

S Rumuny už je toho dost

„Vyřadili nás, bylo to nepříjemné, překazili nám sen o Lize mistrů. Teď máme před sebou motivaci postoupit ze skupiny Evropské ligy. Bude to ale jiný zápas než ten červencový. Tehdy šlo o všechno, nyní máme šanci na případnou nápravu. Po psychické stránce by mohlo být utkání klidnější," myslí si Bakoš.

Za poslední tři roky je s viktoriány v Rumunsku počtvrté. Zatím ani jednou se nevraceli jako vítězové. V Doosan Aréně dokonce všechna tři utkání s rumunskými celky prohráli. „Zápasů s Rumuny je opravdu dost, navíc nebyly úspěšné. Ať už šlo o dvojzápasy, nebo utkání ve skupině. S každým dalším střetem s nimi se odhodláváme, že je konečně porazíme. Ve čtvrtek to snad vyjde," věří Bakoš.

Dnešní duel s FCSB na Národním stadiónu v Bukurešti začíná v 21.05, přímý přenos vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: