Hlavní obsah

Slávisté nemají radost z daleké cesty ani z neznámého soupeře

PRAHA

Žádné nadšení nezavládlo v táboře fotbalistů Slavie Praha poté, co se v pátek dozvěděli jméno svého soupeře v druhém předkole Poháru UEFA. Nyonský los jim přisoudil ázerbájdžánský celek Karvan Jevlach.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fanoušci fotbalové Slavie Praha

Článek

"Moc velkou radost z toho nemám. Dvakrát porazili Trnavu 1:0, takže asi moc slabý celek to nebude. Navíc nás čekají velice nepříjemné klimatické podmínky, velká vzdálenost, kdovíjaké hřiště a hotel. Dokázal bych si představit, že bychom hráli v civilizovanějším světě," řekl trenér Karel Jarolím.

Dodal, že o soupeři zatím neví nic. "Doufám ale, že díky tomu, že hráli s Trnavou, seženeme dostatek informací. Zřejmě se na soupeře pojedeme i podívat. Šance odhadovat nebudu, ale určitě myslíme na postup," uvedl Jarolím.

Jeho syn Lukáš vzal situaci s humorem. "Dobrá turistika. Dovolenou jsem si tam neplánoval, ale určitě je to hodně zajímavá země," řekl. "Zřejmě to nebude tak slabý soupeř, jak by se podle jména zdálo. Určitě ale budeme favoritem a věřím, že postoupíme," řekl slávistický záložník.

Jeden z nejzkušenějších hráčů pražského týmu Stanislav Vlček prohlásil, že zatím byl nejdál v Kišiněvě, tehdy ještě s Olomoucí. "Nyní mě čeká dlouhá cesta a nepříjemné počasí. Co se dá dělat, musíme to zvládnout," uvedl. "Koukal jsem na internet a mají v týmu Brazilce a jednoho útočníka ze Senegalu. Výhodou je, že snad získáme informace od Trnavy," řekl Vlček.

Trenéři informace seženou

I pro Martina Latku je Karvan zcela neznámým protivníkem. "Věřím ale, že trenéři informace seženou. Podcenění z naší strany nehrozí. Nelze totiž podcenit nikoho a nejlépe o tom svědčí to, že vyřadili Trnavu. Výhodou je, že druhý zápas hrajeme doma," řekl Latka.

Brankář Matúš Kozáčik připomněl, že Slavia si chce na podzim znovu zahrát v pětičlenné skupině Poháru UEFA, takže si s tímto soupeřem musí poradit. "Je naší povinností postoupit. Je to ale velká neznámá, nevíme, co nás čeká," dodal Kozáčik.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen