Hlavní obsah

Riskoval jsem, protože nás čeká derby, pochvaloval si slávistický kouč odvahu

Praha

Zatřásl sestavou, až z toho šla slávistickým fanouškům hlava kolem. Gólman Laštůvka na lavičce, kapitán a kanonýr Škoda také. A kdyby pouze oni, ani Hušbauer, Ngadeu či Rotaň k úvodním duelu Evropské ligy od začátku nenastoupili. Troufalost se ale trenérovi Slavie vyplatila, neboť i po všech rošádách jeho tým partii s izraelským vicemistrem zvládl a na evropskou pohárovou scénu vstoupil vítězně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý v utkání základní skupiny Evropské ligy s Maccabi Tel Aviv.

Článek
Fotogalerie

„A zmiňované hráče jsme pošetřili na nedělní derby se Spartou, o což šlo v první řadě. Trochu jsem zariskoval, ale vyšlo to," pochvaloval si Jaroslav Šilhavý odvahu, kterou v sobě našel.

Hned však svá slova korigoval. „Ta o riskování. Ti, co nastoupili, mají velkou kvalitu, i když třeba delší dobu nehráli. Vždyť Deli byl zraněný, Sýkora a Hromada rovněž, Kovář chytal tak velký zápas po hodně dlouhé době," vypočítával a liboval si, že všichni se nabídnuté šance chopili.

Mladík Sobol asi nejvíc ze všech. „Vždyť je to také ukrajinský reprezentant," připomínal kouč sešívaných. „Skutečně podal velmi dobrý výkon, Necidovi nahrál na první gól a vlastně i na druhý, pro ofsajd neuznaný, své rychlostí využíval k rozbíhání útočných akcí. V závěru mu sice docházely síly, ale když bude takto pokračovat, dostane příležitost častěji," měl pro něho Šilhavý slova uznání.

Necid? Dal gól, splnil, co měl

Pro autora vítězné trefy Necida samozřejmě také. „Dal gól, takže splnil, co měl."

Rošády v sestavě však podle Šilhavého neznamenají, že by část hráčů ze svého kádru vyčlenit pro Evropskou ligu a druhou pro domácí soutěž.

„Ne, tak tomu u nás nebude. Teď sehrálo roli derby se Spartou, které nás čeká už v neděli, ale jinak bude rozhodovat momentální forma. Vždyť účinkování na evropské scéně pro nás představuje sbírání zkušeností, které potřebujeme."

První jeho tým v konfrontaci s izraelským vicemistrem posbíral, navíc si před klíčovým utkáním s rivalem z Letné zvedl sebevědomí.

„Jasně že nám pomůže. Atmosféra v přípravě na Spartu bude po výhře nad Maccabi mnohem lepší," přitakával spokojeně slávistický kouč.

Reklama

Související témata: