Hlavní obsah

Profesorský přístup se málem vymstil, uznává Petržela. Našli jsme sílu, cení si Vrba

Plzeň

První krok k postupu ze skupiny učinili. Fotbalisté Plzně zareagovali na úvodní porážku v Bukurešti a doma porazili Beer Ševu 3:1. Podle papírových předpokladů by se přitom právě mezi Viktorií a izraelským mistrem mělo rozhodovat o druhém postupovém místě za vedoucí FCSB. „Soupeř zaslouženě vyrovnal, o to víc mě však těší, že jsme nalezli sílu a zvítězili. Výhra v takovém utkání je pro nás velmi pozitivní,“ libuje si trenér Pavel Vrba.

Plzeň slaví vítězství v Evropské lizeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Výhra přišla z křídel. Úvodní Petrželův gól ještě vítězný nebyl. Druhý Kopicův už ano.

„Vidíte sami, jak jsou naše křídla důležitá. Svou rychlostí platí na každého soupeře. Ostatně i v Lize mistrů je znát, že fotbal je dnes hodně o rychlosti. Kdo ji nemá, má problém," poukazuje kouč Pavel Vrba. „Během podzimu jsme zatím nezvládli jediného soupeře, Steauu, zato třikrát. Věřím, že v prosinci už ji porazíme," dodává.

Úvodní gól dal Viktorii na dlouho klid. „Jsem rád, že mě Kopic ještě posunul do čisté šance, chtěl jsem pak gólmana hlavně propálit. Druhý poločas jsme ovšem začali moc profesorsky, což se nám mohlo vymstít," líčí Milan Petržela.

Kopic ukončil gólový půst

Za stavu 1:1 byl osud utkání na vážkách. „Jako bychom se báli o výsledek, přitom remíza by pro nás byla velkou ztrátou. Jsem rád, že jsem se konečně trefil. Dal jsem svůj první gól v základní skupině Evropské ligy, už jsme chtěl půst prolomit. Navíc šlo o gól vítězný, takže jsem moc spokojený," libuje si Jan Kopic.

Pod výhru 3:1 se podepsali všichni tři střídající hráči. Bakoš dal gól, Ivanschitz a Zeman si připsali asistence.

„Nejde ani tak o šťastnou ruku. Hlavně mě těší, že náš kádr je velmi silný - a to jsou ještě tři hráči zranění. Střídající hráči jsou schopní vnést na hřiště patřičnou kvalitu," zdůrazňuje kouč Vrba.

Reklama

Související témata: