Hlavní obsah

Od trenéra schytali tvrdou kritiku. Švýcarský soupeř slibuje Plzni ostrou bitvu

Lucern

Karty jsou před večerním duelem skupiny G fotbalové Evropské ligy jasně rozdané. Viktoria Plzeň se před utkáním, které má výkop v 19:00, netají tím, že chce v bitvě s Luganem získat tři body a výrazně posílit naději na postup. Švýcarský celek, hrající v lucernském exilu, bojuje o poslední naději. V případě prohry pro něj boj o postup prakticky skončí už po třetím kole.

Foto: FCV/Ladislav Nussbauer

Fotbalisté Plzně během tréninku na utkání Evropské ligy.

Článek

Lugano prohrálo posledních pět soutěžních zápasů. Dvě porážky švýcarského týmu v Evropské lize byly těsné, ovšem sobotní debakl 0:4 od Basileje srazil poslední celek švýcarské ligy hodně do kolen a do duelu proti Plzni nejde tým v ideálním rozpoložení. Kouč Pierluigi Tami přiznal, že v kabině musel hodně zvýšit hlas.

„V úvodu sezóny nás trápila střelecká produktivita, ale v posledních zápasech už to bylo o samotné hře, přístupu hráčů, kteří neplnili to, co měli. Musel jsem proto hráče tvrdě zkritizovat," neskrýval kouč Lugana.

„Pochopitelně z naší situace nemám radost, navíc hrajeme se silnou Plzní, která vede českou ligu. Ale hráči jsou profesionálové a musejí si uvědomit, že v tomto utkání jde v Evropské lize o všechno. Musí nastat herní obrat, musí dát všechno do boje o vítězství," zdůraznil před čtvrtečním utkáním.

Záložník David Mariani přiznal, že mužstvo skutečně neodvádělo stoprocentní výkony. „Musíme hrát naplno celých devadesát minut. Každý z nás si vzal trenérova slova k srdci a teď se budeme snažit to přenést na hřiště. S Plzní musíme podat co nejlepší výkon, a pak máme naději uspět," přednesl názor celé kabiny.

Fotbalová Plzeň jde do utkání Evropské ligy proti Luganu jako mírný favorit. Jak podle vás zápas dopadne?
Plzeň vyhraje.
76,4 %
Plzeň si odveze remízu.
10,6 %
Plzeň prohraje.
13 %
Celkem hlasovalo 3193 čtenářů.

Reklama

Související témata: