Hlavní obsah

Ribéry změnil názor a zavázal se Marseille

PRAHA

Fotbalisté Marseille nasadili ve čtvrtečním zápase 2. předkola Poháru UEFA nečekaný trumf. V Bernu totiž na trávník vyběhl jako náhradník i Franck Ribéry, který původně do hry neměl vůbec zasáhnout. Uzavřela se tak jedna z nejrušnějších kapitol letního přestupového trhu. Jeho start znamená krach jednání s londýnským Arsenalem, kam mířil, neboť by za něj směl hrát Ligu mistrů nejdřív až na jaře příštího roku v osmifinále.

Článek

Navíc Ribéry prohlásil, že chce zůstat v Marseille. "Je to můj klub a jsem v něm šťastný," uvedl po zápase, v němž nastoupil na posledních 25 minut. Třiadvacetiletý objev nedávného mistrovství světa přitom už předminulý týden prohlásil totéž, ale za pár dní otočil a řekl, že chce hrát Ligu mistrů. O tuto možnost se ale pro letošek čtvrtečním startem připravil. "Chci ji vybojovat s Marseille," uvedl.

Zatím svému klubu pomohl k remíze 3:3 v Bernu, kterou musel předloňský finalista soutěže držet s devíti hráči. "Nebylo to jednoduché, ale jsem velmi šťastný, že jsem si dnes zahrál," uvedl po svém prvním soutěžním zápase od prohraného finále mistrovství světa. Hertha se na výhru nadřela

Marseille bylo jedním ze třech klubů z lig "velké pětky", které si vydobyly právo hrát o soutěž v Poháru Intertoto. A všechny tři kluby se na pozitivní výsledek hodně nadřely.

Hertha Berlín rozhodla o výhře nad podprůměrným Ameri Tbilisi až v 92. minutě. "Je těžké, když musíte hrát proti házenkářům," hájil svůj tým kouč Falko Götz v narážce na obranný styl hry soupeře, který obklíčil své pokutové území desetičlennou rojnicí. Diváci na berlínském Olympijském stadiónu sledovali úplně jinou hru než před měsícem, kdy se tam rozhodovalo o titulu mistra světa.

Také Newcastle se musel spokojit s jediným gólem. Horké kaštany z ohně musel za útočníky znovu tahat stoper Bramble, který v posledním kole minulé sezony Premier League gólem do sítě Chelsea získal klubu místo v Poháru Intertoto. Teď jej přiblížil i hlavní části Poháru UEFA.

Kouč Glen Roeder musel odbýt spekulace o tom, že se pohádal s Turkem Emrem kvůli tomu, že jej brzy vystřídal. Emre, který nacentroval na gól, totiž okamžitě ze hřiště zamířil do šatny. "Byl lehce nakopnutý a když byla šatna tak blízko lavičce, skočil si pro led," vysvětlil Roeder.

Vysvětlení pro kolaps svého týmu naopak neměl kouč skotské druholigové Gretny. Finalista poháru naprosto ztratil kontrolu nad zápasem proti irskému Derry City a během chvíle dovolil soupeři odskočit z 1:1 na 1:5. "Dostali jsme pěknou lekci, máme prostě podprůměrné hráče," uvedl kouč Skotů Rowan Alexander.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články