Hlavní obsah

Slavia - Villarreal 0:2Porážka se Žlutou ponorkou pokazila sešívaným narozeninovou oslavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Bacca 0 : 1
89. Deli (vlastní) 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Slavnostní večer k 125. výročí od založení klubu se fotbalové Slavii vydařil. Až na výsledek duelu s šestým týmem španělské ligy, který si sešívaní naplánovat nemohli. Pražané v utkání Evropské ligy podlehli Villarrealu 0:2, a tak dvě kola před koncem skupiny A klesli na třetí příčku. O postup se budou muset porvat ve zbývajících dvou zápasech v Tel Avivu a doma s Astanou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora ze Slavie Praha a Víctor Ruiz z Villarrealu během utkání základní skupiny Evropské ligy v Praze.

Článek
Fotogalerie

Rotace sestavy před nedělním šlágrem v Plzni ano, ale ne až tak výrazná. Kouč Šilhavý nechal na lavičce Škodu, Hušbauera, Van Burena či Ngadea, do sestavy se naopak vrátil uzdravený stoper Deli.

Také Žlutá ponorka ovšem nastoupila silnější. Proti vzájemnému duelu před dvěma týdny nechyběl v základní sestavě Villarrealu kanonýr Bakambu.

Skóre ovšem otevřel jiný obávaný snajpr. Bacca udeřil v 15. minutě hned z první šance španělského týmu. Sorianovu střelu ještě Laštůvka vyrazil, jenže Kolumbijec, který Evropskou ligu dvakrát vyhrál se Sevillou, bez problémů dopravil míč do odkryté branky. Sešívaní pak měli velké štěstí, že Bacca po další smrtící kombinaci z malého vápna a za zády bezmocného brankáře jeho svatyni neuvěřitelně přestřelil.

Sešívaní se ovšem ve slavný den nevzdávali. Největší šanci první půle si vytvořili těsně před přestávkou. Dannyho pokus soupeř zblokoval, odražený míč ale Stoch naservíroval Sýkorovi a jeho střelu k tyči gólman Barbosa vyškrábl na roh.

Do druhého poločasu přišel na pomoc i Ngadeu. Další tutovku si ovšem vytvořili hosté a tentokrát Fornals napsal další díl příběhu, jak netrefit prázdnou branku. Další dvě šance nevyužil Bacca.

Slavia tak stále žila a aktivním pojetím šla za vyrovnáním. Vytvořila si velký tlak, jenže Souček nejprve trefil spoluhráče Necida a další jeho povedenou ránu pak Barbosa znovu vytáhl na roh.

Míč několikrát svištěl kolem branky soupeře, ale vyrovnat se sešívaným nepovedlo. A co víc, Deli si v tísni minutu před koncem dal vlastní gól, čímž ztrátu tří bodů zpečetil.

Evropská liga - 4. kolo skupiny A:
Slavia Praha - Villarreal CF 0:2 (0:1)
Branky: 15. Bacca, 89. vlastní Deli. Rozhodčí: Madden - McGeachie, Mulvanny (všichni Skot.). ŽK: Bořil - Bakambu. Diváci: 18 403.
Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Hromada (46. Ngadeu), Souček - Sýkora (80. Škoda), Danny (63. Van Buren), Stoch - Necid. Trenér: Šilhavý.
Villarreal: Barbosa - Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Marín - R. Soriano (82. Sansone), Hernández, Trigueros - Fornals (66. Čeryšev) - Bakambu, Bacca (72. Chuca). Trenér: Calleja.

Reklama

Související témata: