Hlavní obsah

Pohár si zahrají ještě dvě desítky Čechů

PRAHA

Kromě českých klubů se v dalších třinácti představí ještě jednadvacet českých fotbalistů a jeden trenér. V zahraničí působící Češi budou k vidění na Strahově, kde by mohla stát v brance Tottenhamu bývalá opora Slavie Radek Černý, a na Letné se v útoku Heart of Midlothian mohou mohou objevit Roman Bednář a Michal Pospíšil. Posledně jmenovaný je dokonce odchovancem Sparty.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Bednář si Spartu přál.

Článek

"Když jsme viděli pětici možných soupeřů, tak jsme jasně nechtěli německý Leverkusen. Nejvíce spoluhráčů si přálo belgické Bruggy, příliš se jim nechtělo na Východ. Pro mě je to však příjemné, každá cesta domů je dobrá a těším se také na bývalé spoluhráče. Poháry jsou ošidné, ale v tomto duelu jsme favority," řekl ČTK Radek Černý.

"To víte, že se na Letnou těším. Vždyť ve Spartě je pár kluků, s nimiž jsem hrál," hlásil Právu Michal Pospíšil. "V letenském dresu se mi povedl podzim 2002, pozdější odchod do Liberce pro mne byl jako pro rodilého sparťana bolestný, ale to už je za mnou. Hezké vzpomínky převažují. Spartu sleduji a vím, že přešla na systém 4-4-2. Jsem hráčem Hearts, takže pokud bude chtít trenér nějaké informace, řeknu mu, co vím. O nás se sparťany moc mluvit nemohu. Co dovedeme, chceme ukázat až ve vzájemném dvojzápase. Šance jsou otevřené pro oba stejně," dodal Pospíšil s tím, že oba s Bednářem jsou momentálně na marodce.

Hodně informací o Praze

O Praze prý jeho spoluhráči mají hodně informací. "Vědí, že to je krásné město, ale čas na prohlídku asi nebude. A kdyby přece jen, ukázal bych jim nějaké pamětihodnosti a vzal je na pivo. Klukům ze Sparty a jejím fanoušků mohu vzkázat, že Edinburgh je také velice pěkný a je tu na co se dívat i kam si jít posedět," dodal Pospíšil.

Vyloženě lehký los nemá žádný tým, za nějž Češi nastupují. Záložník Salcburku Patrik Ježek neměl z Blackburnu moc velkou radost. "Radši bych šel na Spartu," podotkl na adresu letenského klubu, kde před návratem do Rakouska chvíli působil. "Chceme postoupit. U nás na umělé trávě s nimi něco uhrát můžeme a doufám, že u nich nedostaneme moc nakopáno," dodal. V týmu jsou s ním Lokvenc a Piták.

Česká kolonie v Ružomberoku

Za Ružomberok budou proti FC Bruggy hrát Nezmar, J. Pospíšil, Rychlík a Dvorník, na lavičce je trenér Komňacký. Petržalka může proti Espaňolu Barcelona postavit Hartiga, Buryána a Tchuře. Glasgow Rangers se Sionkem čeká norské Molde, do Kristiansandu v zemi fjordů zamíří Grygera s Ajaxem. Rozehnala s Paris St.Germain čeká irský tým Derry City.

Vachoušek se dresu vídeňské Austrie utká s varšavskou Legií, další rakouský celek Pasching s Brabcem v obraně se silnějším italským Livornem. Auxerre s doléčujícím se Bolfem přidělil los Dinamo Záhřeb, Papadopulosovu Leverkusenu švýcarský Sion a Pižanowského Škodě Xanthi pak Dinamo Bukurešť.

Reklama