Hlavní obsah

Žádný gigant! Plzeň na jaře pojede do Srbska. Na Čecha čeká senzace Evropské ligy

Nyon
Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté se zatím velkoklubu vyhnou. Ve vyřazovací části Evropské ligy se na jaře utkají se srbským Partizanem Bělehrad. První zápas se odehraje 15. února v Srbsku, odveta se bude na západě Čech hrát o týden později. Rozhodl o tom pondělní los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Radost fotbalistů Viktorie Plzeň v evropské lize.

Článek

Viktoria se díky výhře v posledním utkání s Beer Ševou vyšvihla do čela své skupiny, a tak se v pondělním osudí ocitla mezi nasazenými celky. I tak jí mohl los přiřknout soupeře těžkého kalibru jako Neapol, Dortmund či Celtic.

Těm byly ale postupně vytaženi jiní protivníci, a plzeňské delegaci se s přibývajícím časem nejspíš zvyšoval tep, protože v poli možných protivníků stále zbývala například kazašská Astana nebo bulharský Ludogorec.

Nakonec ale došlo na druhý celek srbské ligy Partizan Bělehrad, který v základní skupině s Dynamem Kyjev, Young Boys Bern a albánským Skënderbeu získal osm bodů po dvou výhrách, dvou porážkách a dvou remízách.

Plzeň, která si zahraje v jarní fázi evropských pohárů poprvé po třech letech, má na poslední konfrontaci se srbským týmem ty nejlepší vzpomínky. Před dvěma roky vyřadila ve čtvrtém předkole Evropské ligy Vojvodinu Novi Sad po výhrách 3:0 a 2:0.

Astana, kat pražské Slavie, nakonec narazí na portugalský Sporting Lisabon a na oba soupeře tak čeká zřejmě nejdelší možné cestování v rámci evropských pohárů.

Petr Čech s Arsenalem vyzve švédskou senzaci z Östersundu. Michael Lüftner s Kodaní se utká v atraktivním dvojutkání s Atlétikem Madrid.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy
(první zápasy 15. února, odvety 22. února):
Partizan Bělehrad - Viktoria Plzeň
Dortmund - Bergamo
Nice - Lokomotiv Moskva
Kodaň (Lüftner) - Atlético Madrid
Spartak Moskva - Bilbao
AEK Atény - Dynamo Kyjev
Celtic Glasgow - Zenit Petrohrad
Neapol - Lipsko
Crvena Zvezda Bělehrad - CSKA Moskva
Lyon - Villarreal
San Sebastian - Salcburk
FCSB - Lazio Řím
Ludogorec Razgrad - AC Milán
Astana - Sporting Lisabon
Östersund - Arsenal (Čech)
Marseille - Braga
Postoupí podle vás fotbalisté Plzně v Evropské lize přes Partizan?
Ano.
81,2 %
Ne.
18,8 %
Celkem hlasovalo 16054 čtenářů.

Reklama

Související témata: