Hlavní obsah

Povzbuzení pro Plzeň. Sázkaři už nakládají na její postup!

Praha

Hrát se sice bude až v únoru, ale proč čekat...? Nedočkaví sázkaři se realizují hned po losu. Fotbalistům Plzně se v prvním jarním kole Evropské ligy postaví do cesty Partizan Bělehrad. Soupeř málo atraktivní, nebezpečný. Fanoušci jsou však zřejmě s losem spokojeni, první přijaté sázky indikují, že Viktoria má důvěru většiny z nich.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Partizan Bělehrad, příští soupeř Plzně, před zápasem s Dynamem Kyjev.

Článek

Partizan Bělehrad a CZ Bělehrad mají v Srbsku podobné postavení jako Sparta a Slavia v Česku. Oba kluby se pravidelně přetahují o mistrovský titul, Partizan za poslední dekádu slavil hned osmkrát. K výraznějšímu průlomu na evropské scéně to ale zatím nevedlo, mimo jiné kvůli nedostatku financí. Ani v základní skupině Evropské ligy nebyly výsledky Partizanu příliš přesvědčivé (dvě výhry, dvě remízy, dvě prohry).

„Plzeň si během podzimu vybudovala neotřesitelnou pozici v naší lize a rovněž vylepšovala renomé v pohárové Evropě, a tak se teď může směle cítit jako mírný favorit duelu proti Partizanu," bilancuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Jeho sázková kancelář dává do hry kurz na postup Plzně 1,65:1 - postup Partizanu 2,13:1.

Když Viktorce vydrží forma, šance je reálná

„Plzeň je poslední český Mohykán v pohárech, soustředí se na ni pozornost českých fotbalových fanoušků, proto kurz krátce po losu zamířil dolů. Pokud Západočechům vydrží podzimní forma, rozhodně mohou pomýšlet na postup. Duel Viktorky s Partizanem a Lyonu s Villarrealem budou nicméně patřit k nejvíce vyrovnaným," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Mezi prvními sázkami jasně vede postup Plzně, ale je jich jen pár desítek. K samotnému zápasu je zatím hodně daleko, proto se sázkaři na zápas zaměří, až bude po zimní přípravě jasněji, tedy začátkem února," doplňuje Urbanec.

Vyhlídky na celkové vítězství v Evropské lize má Viktoria poměrně špatné. Není nejhorší mezi postupujícími týmy, ale pohybuje se mezi outsidery. Největší favorit Atlético Madrid má kurz 5,5:1, kurz Plzně je 170:1 a Partizanu 210:1.

Titáni Ligy mistrů se utkají už v osmifinále

Co se týká Ligy mistrů, tam už jde opravdu do tuhého. A minimálně dva velcí favorité soutěž po osmifinále opustí. Především souboje Real Madrid - Paris SG a Chelsea - Barcelona bude sledovat celý svět.

„Všechny tyto týmy patří k top favoritům, ale jejich vzájemné duely mohou skončit jakkoliv. Těžko tipovat. I proto se stal hlavním kandidátem na zisk titulu v Lize mistrů v kurzu 4:1 Manchester City, který má ‚snadný' los - Basilej s českými legionáři Suchým a Vaclíkem," avizuje Urbanec.

„Sám bych ale rozhodně nepodceňoval třeba anglické kluby Manchester United v kurzu 16:1, který hraje skvělý fotbal, nebo Liverpool 17:1. Oba navíc vedou pohároví matadoři Mourinho a Klopp," dodává Urbanec.

Z osmi duelů Ligy mistrů má sedm svého papírového favorita (Barcelona, Bayern, Juventus, AS Řím, Liverpool a oba kluby z Manchesteru).

Neymara čeká první vážný test

Oříškem je právě duel dvou velkých favoritů na celkový triumf v soutěži Paris Saint Germain - Real Madrid. První střetnutí proběhne v Madridu a domácí budou favoritem (2,2:1 na Real, 3,15 na PSG), na postup do dalšího kola však bookmakeři i sázející mírně favorizují tým z francouzské metropole (1,97:1 na Real, 1,8:1 na PSG).

V sázkách na celkového vítěze Ligy mistrů aktuálně vede Manchester City (4:1), právě před PSG a Bayernem (6:1), Barcelonou (7,5:1) a Realem (8,5:1).

„Zajímalo by mě, jestli se Neymar po losu aspoň trochu zapotil. Od jeho rekordního přestupu za šest miliard uplynuly čtyři měsíce a osmifinále je první vážný test, kdy bude třeba potvrdit, že investice měla aspoň trochu smysl," říká Hanák.

Katarští šejkové koupili Paris Saint Germain v létě 2012. Maximem bylo dosud čtvrtfinále soutěže - třikrát Paříž skončila na štítu Barcelony, jednou padla s Citizens a s Chelsea. Letos majitelé po masivních investicích logicky očekávají jedině titul.

Reklama

Související témata: