Hlavní obsah

Tohle byla životní trefa, jásal Kolář

EDINBURGH

Neuvěřitelné! Sázkové kanceláře sice dávaly Spartě největší postupové šance, ale že porazí Hearts o dva góly, to čekal asi málokdo. První branku dal benjamínek mužstva, dvacetiletý Daniel Kolář. "Je to moje životní trefa. Vždyť ligové zápasy spočítám na prstech jedné ruky a tohle byl první v evropských pohárech a hned s gólem," jásal sparťanský mladík.

Článek

"Šel jsem po levé straně, bylo tam hrozně moc vody. Balón zůstával stát v loužích. Ale povedlo se mi ho narazit se Šimákem, dostal jsem se do šestnáctky a pálil pod břevno," líčil mladý sparťanský záložník.

Druhou trefu si připsal střídající Miroslav Matušovič. "Měl jsem velkou šanci hned, jak jsem přišel na hřiště, ale šlo to těsně vedle. Naštěstí jsem se dostal ještě do jedné. Došek mi prostrčil míč, posunul jsem si ho mezi stopery a pálil po zemi k tyči. Gólman asi neviděl, protože byl u tyče pozdě," popisoval Matušovič.

Spokojený byl také kapitán mužstva Tomáš Sivok. "Parádní výkon a parádní výsledek! Trenér Bílek nás na soupeře perfektně připravil. Domácí ničím nepřekvapili. S výjimkou dvou šancí Romana Bednáře jsme je k ničemu nepustili. Jsem na kluky hrdý, všichni podali výborný výkon. Vysoké centry jsme s Tomášem Řepkou a Jirkou Homolou v pohodě odhlavičkovali. Takovou výhru jsme potřebovali. Ještě nás čeká odveta doma, tohle už pustit nesmíme," zdůraznil nadšeně kapitán.

Hodně tvrdých soubojů svedl s obranou Hearts Libor Došek. "Bylo to hodně tvrdé, dostal jsem spoustu ran, ale musím uznat, že to nebylo záludné, všechno zepředu. Na mokrém trávníku stálo vítězství spoustu sil, ale je nesmírně cenné. Sice jsem gól nedal, ale snad jsem splnil to, co trenér chtěl: vyhrávat vzdušné souboje, podržet a rozdělovat míč. Do odvety i další části podzimu jsme si nic lepšího nemohli přát," říkal dlouhán z hrotu sparťanského útoku.

Reklama

Související témata: