Hlavní obsah

Bílek: Proti Hearts to bude hodně divoké

Fotbalisté pražské Sparty jsou blízko k postupu do další fáze Poháru UEFA, přesto musejí dvougólové vítězství z hřiště Heart of Midlothian potvrdit ve čtvrteční domácí odvetě. "Nic nepodceníme a postup si pohlídáme," řekl na úterním setkání s novináři trenér Sparty Michal Bílek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Sparta se před dvěma týdny po předchozích nepřesvědčivých výkonech chytla a v Edinburghu předvedla jeden z nejlepších výkonů v posledních letech. "Výsledek je výborný, předvedli jsme skvělou hru. Jestli chceme postoupit, musíme zopakovat výkon ze Skotska," věří Bílek.

Hearts se začalo v lize dařit, přesto bude mít skotský tým v odvetě těžkou pozici. "Musejí hrát jako doma, útočit a porazit nás o dva góly. Bude to asi hodně divoké, budeme muset hodně bránit. Ale hrajeme doma a známe jejich slabiny. Ty budeme chtít využít," má o taktice jasno kouč.

O sestavě Michal Bílek pochopitelně mluvit nechtěl, přesto její podobu naznačil. "Sestavu v hlavě ještě nemám, ale bude podobná té ze Skotska. Máme osmnáct hráčů, kteří můžou nastoupit. Určitě ale budeme hrát na dva útočníky stejně jako ve Skotsku," nehodlá Sparta betonovat vedení.

Na Spartě očekávají návštěvu kolem 15 000 diváků, prodáno je už podle ředitele komunikace Lukáš Přibyla 11 000 vstupenek. Další dvě tisícovky dostali pro své příznivce hosté. "Samozřejmě bychom si přáli, aby byla výborná návštěva. Ta se ale samozřejmě odvíjí od výkonů a výsledků. I kvůli divákům je potřeba odehrát devadesát pět minut v plném tempu," tvrdí Bílek.

Sparta je blízko k postupu do skupinové fáze Poháru UEFA a alespoň částečně si tak vynahradit zklamání z neúčasti v prestižní Lize mistrů. "Champions League je top-soutěž, pro nás je obrovskou motivací dostat se do další fáze Poháru UEFA. Chceme postoupit do skupiny a zažít v ní nádherné zápasy a vyprodané stadióny," představuje si další působení Sparty v pohárové Evropě její trenér.

Utkání Sparta - Hearts začíná na pražské Letné ve čtvrtek v 21:00.

Reklama

Související témata: