Hlavní obsah

Sparťané věří, že Hearts vyřídí vstřeleným gólem

PRAHA

Příznivou statistiku hodlají ve čtvrtek potvrdit fotbalisté pražské Sparty. Letenský klub zatím v historii pokaždé dokázal skotský klub v pohárovém měření vyřadit. I tentokrát jsou sparťané k postupu blízko, po výhře 2:0 před dvěma týdny v Edinburgu je na pokraji vyřazení tým Heart of Midlothian. "Bude důležité dát gól, přeci jen je to zatím jenom poločas," jsou před odvetou stále opatrní letenští fotbalisté.

Článek

Sparta v roce 1991 v boji o Ligu mistrů vyřadila Glasgow Rangers, o rok později na ni nestačil celek Airdrieonians. Přes dvoubrankové vedení sparťané nehodlají svého soupeře podcenit. "Je to jenom poločas a ještě budeme muset pro postup hodně udělat. Oni nemají co ztratit, budou muset jezdit. Kdybychom dali ze začátku gól, tak by to bylo super," přeje si dobrý start odvety střelec jednoho z gólů v Edinburgu Daniel Kolář.

Mladý záložník věří v postup, před zaplněným hledištěm by se mohl hrát kvalitní fotbal. "Věřím, že postoupíme a zahrajeme si další čtyři zápasy s kvalitními soupeři," doufá dvacetiletý středopolař. Kolářovi utkání ve Skotsku mimořádně vyšlo, vstřelil i vedoucí gól Sparty. "Všichni jsme tam odehráli velmi dobrý zápas, sedlo nám to. Snad to ve čtvrtek bude to samé, ne-li lepší," věří dokonce ve zlepšení výkonu.

Dáme gól a bude hotovo

Optimistou je před čtvrteční odvetou i kapitán Tomáš Sivok, který věří v ofenzivní sílu svého týmu. "Bude to o prvním gólu. Kdybychom ho dali, tak je vše asi rozhodnuté," řekl Sivok. Hlavní bude samozřejmě spolehlivá defenzíva, což si uvědomuje i stoper Jiří Homola. "Budeme hrát ze zajištěné obrany. Soupeř určitě nesloží zbraně a bude se na co dívat. Hrozit budou asi ze standardních situací. Přesto ale postoupíme," věří obránce Sparty.

O utkání Sparty s Hearts je velký zájem, mezi předpokládanou patnáctitisícovou návštěvou budou i dva tisíce skotských příznivců, na zápas dorazí i přes šedesát skotských novinářů. Odveta prvního kola Poháru UEFA Sparta - Hearts začíná na Letné ve čtvrtek v 21:00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články