Hlavní obsah

Na Marseille vletíme, slibují Boleslavští

MLADÁ BOLESLAV

Smazat rychle jednobrankové manko z prvního duelu a probít se do skupiny v Poháru UEFA. Takový je sen fotbalistů Mladé Boleslavi před čtvrtečním domácím odvetným utkáním 1. kola druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže s Olympique Marseille. Trenér Uhrin míní, že není důvod vyčkávat: "Ale nesmíme být naivní," říká před utkáním roku.

Článek

"Nebudeme na nic čekat, ve hře je příliš mnoho. Pokusíme se Marseille zaskočit hned v úvodu rychlým nástupem," slibuje trenér Středočechů Dušan Uhrin. Jeho svěřenci prohráli první utkání 0:1, a tak potřebují vyhrát rozdílem dvou či více gólů. Vítězství o gól při čistém kontu znamená prodloužení, jakýkoliv jiný výsledek zajistí postup Marseille.

"Nesmíme za žádnou cenu hrát naivně. Naší prioritou bude pohlídat míče za obranu, s nimiž jsme měli problémy už v prvním utkání," odtajňuje pokyny pro hráče Uhrin. Při úterním tréninku kladl velký důraz na nácvik defenzívy, hlavně na obrannou čtveřici. Se stopery Rajnochem a Rolkem pak Uhrin vedl po tréninku dlouhý rozhovor. "Marseille hraje venku lépe než doma. Ale nebojíme se. Klíčový bude střed hřiště. Kdo ho ovládne, vyhraje," míní trenér Středočechů.

Ten nemůže nasadit v Marseille vyloučeného Ševinského. Zranění z prvního duelu ještě nedoléčil Brezinský, připraven by měl být Abrahám, jemuž vypršel trest za vyloučení v Oslo. Otazník je nad startem Pecky, jenž nedohrál utkání se Zlínem kvůli problémům s třísly. Zápas začíná v 17.30 h, přímo vysílá ČT4. Hlavním sudím je Nizozemec Bossen.

Reklama

Související témata: