Hlavní obsah

Astoriho uctí minuta ticha při Lize mistrů a Evropské lize

Nyon

Před zápasy fotbalové ligy mistrů a Evropské ligy se bude držet minuta ticha jako vzpomínka na kapitána Fiorentiny Davide Astoriho, který v neděli zemřel ve spánku na hotelovém pokoji ve věku 31 let. Uctít památku hráče se rozhodla UEFA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kapitán Fiorentiny a italský reprezentant Davide Astori.Video: sntv

 
Článek

Astori byl v neděli nalezen mrtvý na hotelovém pokoji, kde pobýval s týmem před utkáním s Udine. S největší pravděpodobností jej postihl infarkt, vyšetřovatelé ale zatím nevyloučili ani cizí zavinění a prokurátor Antonio De Nicolo zahájil i vyšetřování případu jako možného zabití. Jde o běžný proces, aby mohla být provedena pitva. Ta se po souhlasu rodiny uskuteční v úterý.

Ve středu bude tělo převezeno do tréninkového centra Coverciano a ve čtvrtek se uskuteční pohřeb v bazilice Santa Croce ve Florencii.

Astori si v letech 2011 až 2017 připsal 14 startů za italskou reprezentaci a na kontě měl jednu vstřelenou branku. Střední obránce začínal s fotbalem v AC Milán, působil také v Cagliari a AS Řím. Za Fiorentinu nastupoval od roku 2015.

Kapitána našli na hotelu mrtvého jeho spoluhráči. Ti byli překvapeni, že Astori nedorazil na týmovou snídani a nereaguje na hotelový telefon ani na klepání na dveře. Astori po sobě zanechal ženu a dvouletou dceru Vittorii.

Reklama