Hlavní obsah

Dobrému výkonu Sparty chyběly jen góly

PRAHA

Po vítězství 2:0 v Edinburghu stačila Spartě v odvetě k postupu v Poháru UEFA bohatě i bezbranková remíza. Namlsaní fanoušci se těšili na góly. Ty sice neviděli, ale kromě uspokojení z postupu alespoň podle jejich reakce po zápase, je potěšil výkon mužstva, který byl v první půlhodině excelentní. Ve zbytku zápasu, až na pár výjimek, pak sparťané potvrdili, že už jsou zase schopni režírovat vývoj utkání k obrazu svému.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťané Blažek, Matušovič a Sivok (zleva) tleskají fanouškům po utkání proti Hearts.

Článek

"Prvořadý byl postup. V první půli jsme hráli aktivně, vytvářeli si šance, ale nedali jsme gól. Po změně stran jsem chtěli výkon zopakovat, ale vázla nám kombinace, víc jsme běhali, než hráli. Nebyli jsme tak nebezpeční. Navíc jsme špatně drželi míč a dopouštěli se jeho jednoduchých ztrát," ohlédl se za utkáním necelých čtyřiadvacet hodin po závěrečném hvizdu kouč Sparty Michal Bílek a přiznal: "Výkon ze druhé půle by v pondělí na zdolání Slavie nestačil. V tom se musíme ze zápasu poučit."

I samotní hráči přiznávali, že víc než výsledek a hra ve druhé půli je uspokojuje postup. "Byli jsme z toho trochu nervózní. Zejména, když se nám nepodařilo dát gól v první dvacetiminutovce, kdy jsme na Hearts vlítli. Možná jsme měli hrát víc po zemi, ale to už není podstatné. Důležitý je postup a o tom v podstatě rozhodlo vítězství na hřišti Hearts i naše dobrá hra v obraně na Letné," konstatoval kapitán týmu Tomáš Sivok.

Fotbalisté Hearts neproměnili šance

Skotský tým nesplnil, co sliboval, tedy dát brzy gól a pokusit se zápas otočit. Sparta ho k tomu dobrou hrou v obraně, i přes tři výrazné Řepkovy chyby, nepustila. Šance měli hosté možná dvě. Neproměnili však ani tutovou, kdy se ocitl Jamie Mole sám před Blažkem... "Naštěstí u toho nepřemýšlel a napálil balón přesně tam, kde jsem stál. Pravdou je, že v Edinburghu jsme podali opravdu dobrý výkon. Doma, když nám nevyšel úvodní tlak, jsme pak hráli to, co jsme pro postup potřebovali. Prvořadé bylo postoupit a pak nám bylo jedno jak," neomlouval výkon mužstva brankář Jaromír Blažek.

Český útočník Hearts Roman Bednář přišel ve čtvrtek na letenský trávník až na posledních asi pětatřicet minut. Obrana Sparty však obávaného střelce k ničemu nepustila, takže se Sparta už těší na úterní los druhé fáze Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: