Hlavní obsah

Buffon je z Paříže nadšený jako dítě

Na stadiónu v Parku Princů v pondělí v podvečer gólmana Gianluigiho Buffona netrpělivě očekávali novináři i nadšení fanoušci. Čtyřicetiletá legenda Juventusu opustila klub po sedmnácti letech, aby podepsala roční kontrakt s Paris St. Germain. „Jsem Paříží okouzlený a nadšený jako dítě,“ řekl Buffon na úvod tiskové konference ve francouzštině.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Brankářská legenda Gianluigi Buffon při prezentaci v klubu PSG v Parku Princů.

Článek

„Vždycky jsem vyhledával výzvy. Dnes jsem měl první trénink v Paříži. Bylo příjemné komunikovat s trenérem Tuchelem i spoluhráči a slyšet libozvučnou francouzštinu," řekl devítinásobný vítěz Serie A.

„Jsem přesvědčen, že díky svým zkušenostem mám týmu co dát. Už několik let pozoruji jeho vzestup, dnes patří k nejlepším v Evropě a já bych chtěl pomoci naplnit jeho nejvyšší ambice. Je pro mne poctou být součástí tohoto klubu. Vyhrál jsem skoro všecko, kromě Ligy mistrů. Stejně jako PSG i mně se může tento sen ještě splnit," řekl s úsměvem.

Francouzská média nejvíc zajímalo, jak se bude vyrovnávat s konkurencí mezi tyčemi. Jeho soupeři o místo jedničky budou Alphons Areola a Kevin Trapp.

„Každý hráč chce mít v týmu důležitou roli. Na konkurenci jsem zvyklý, i když jsem svým kolegům nedal moc šancí, a nepouštěl je do branky. Silná konkurence je ale pro mne jedním z hnacích motorů, abych na sobě stále pracoval. O místo jedničky budeme bojovat, ale jistě zůstaneme dobrými kolegy. Tak jsem to měl vždycky," pravil diplomaticky Buffon.

Neopomněl zdůraznit, že se těší i na spoluhráče, kteří měli - na rozdíl od něj - to štěstí, že hráli či ještě hrají na mistrovství světa. „Francie má velkou šanci šampionát vyhrát," přidal kompliment a podle reakcí médií i fanoušků, kteří živě sledovali přímý přenos tiskové konference mu Paříž padla k nohám...

Reklama

Související témata: