Hlavní obsah

Anelka dvěma zásahy popravil oslabený Arsenal

LONDÝN

Francouzský útočník Anelka se dvěma zásahy podílel na výhře Boltonu 3:1 v anglické lize nad oslabeným Arsenalem. Pro Anelku to byly první dvě trefy od letního příchodu do anglického klubu a prosadil se právě proti Arsenalu, v jehož dresu se stal v úvodu kariéry hvězdou. Domácí se díky vítězství dostali na třetí pozici v tabulce, Arsenal se propadl na šesté místo.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Londýňané hrající bez Tomáše Rosického, Henryho, Gallase a Van Persieho do utkání vstoupili nešťastně, když v deváté minutě naběhl na rohový kop Faye a hlavou zamířil přesně. Anelka začal úřadovat v nastavení první půle. Uvolnil se na levé straně a parádní ranou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Za necelou minutu stačil v dramatickém úseku hry kapitán Arsenalu Gilberto Silva hlavou snížit. Po změně stran měli Kanonýři nepřetržitý tlak, ovšem ve velkých šancích nastřelovali jen tyče. Naopak Anelka se nemýlil ani napodruhé, když se po rychlém brejku dostal až k Lehmannovi a střelou k tyči uzavřel skóre na 3:1.

Již osmou remízu v sezóně uhráli fotbalisté Aston Villy v duelu s Middlesbrough. Se stavem 1:1 neudělal nic ani český reprezentant Milan Baroš, který v domácím dresu odehrál poslední půlhodinu. Aston Villa si přesto drží pátou pozici.

Do vedení se dostalo Middlesbrough po brance útočníka Christieho, vyrovnání zařídil proměněnou penaltou v nastavení první půle kapitán Barry. Po změně stran pak svou šanci dostal Baroš, jenže ke střele se nedostal. Jeho nejlepší moment přišel chvíli před koncem, když centroval na Barryho, ale ten z voleje přestřelil. Vedle ztráty bodů mrzí Aston Villu též zranění brankáře Sörensena, jehož musel dvacet minut před koncem nahradit Taylor.

Gerrard se trefil poprvé

Nováček z Readingu opět zvítězil, když tentokrát porazil 1:0 Fulham. Posunul se tak na sedmou pozici. Vše mu usnadnil domácí Pearce, který již v 16. minutě fauloval unikajícího Doyla a obdržel červenou kartu. Následnou penaltu pak proměnil faulovaný hráč. Po zbytek zápasu Readingu stačilo bránit jednobrankový náskok a podnikat nebezpečné protiútoky, které oslabený soupeř několikrát se štěstím stačil odvrátit.

Liverpool zvítězil 1:0 nad Manchesterem City zásluhou svého kapitána Gerrarda, který vstřelil první branku v tomto ročníku anglické ligy. Vyrovnaný zápas bez větších šancí rozhodla 67. minuta a chyba hostujícího Bartona. Ten poslal křížnou přihrávku před vlastní pokutové území, k míči se dostal Gerrard a nedal Weaverovi v brance City žádnou šanci.

Charlton zůstává poslední

Fotbalisté Charltonu dokázali uhrát remízu 1:1 s aktuálně šestým Evertonem. Ani zisk bodu jim však nepomohl dostat se z posledního místa tabulky, jen se bodově dotáhli na Watford. Ten však má o zápas méně.

Po bezbrankovém poločase se do vedení dostali hosté z Evertonu, když přímý kop Artety nešťastně tečoval Hreidarsson a vstřelil si vlastní branku. Pak se začal prosazovat Charlton. Tlak na soupeřovu obranu vyústil v chybnou přihrávku Valenteho, kterou využil ranou zpoza šestnáctky Reid.

Premier League - 14. kolo:
Charlton - Everton 1:1 (68. Reid - 52. vlastní Hreidarsson), Aston Villa - Middlesbrough 1:1 (45.+3 Barry z pen. - 43. Christie), Fulham - Reading 0:1 (17. Doyle z pen.), Liverpool - Manchester City 1:0 (67. Gerrard), West Ham United - Sheffield United 1:0 (36. Mullins), Bolton - Arsenal 3:1 (45.+1 a 75. Anelka, 9. Faye - 45.+2 Gilberto Silva).
Tabulku najdete zde:

Reklama

Související témata: