Hlavní obsah

Heinz brankou zařídil výhru St. Etienne, trefil se i Koller

PAŘÍŽ

Český fotbalový reprezentant Marek Heinz vstřelil vítěznou branku St. Etienne v sobotním duelu s Lorientem. Jelikož se po něm trefil ještě jeho spoluhráč Piquionne, zvítězilo v 16. ligovém kole St. Etienne 2:0 a dostalo se na třetí pozici v tabulce.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Heinz na svou první trefu v sezóně čekal do 51. minuty dnešního utkání. Stoupl si k přímému kopu a poslal míč do horního rohu branky. Udělal tak radost trenérovi Ivanu Haškovi, který si ho do týmu v říjnu přivedl.

Střelecky se prosadil i další český reprezentant Jan Koller, který svým prvním gólem po zdravotní pauze uzavřel vítězství Monaka 3:0 nad Valenciennes. Pomohl tak svému klubu ke druhému vítězství za sebou, po němž Monako opustilo sestupová místa v tabulce a je šestnácté.

Koller nastoupil poprvé po zranění v základní sestavě a byl tak u všech tří branek. Nejprve se trefil přesně z dálky Yaya Touré a hned po nástupu do druhé půle zvyšoval Gakpe. V 63. minutě pak přišla chvíle Kollera, který se prosadil pro sebe typicky přesnou hlavičkou. Český útočník hrál do 72. minuty, jeho reprezentační kolega Jaroslav Plašil odehrál utkání celé.

Jednoznačný lídr francouzské ligy Lyon uspěl i na hřišti desátého Le Mans, kterému uštědřil první domácí porážku v sezóně. Na zisk tří bodů se ovšem Olympique nadřel, jelikož jediným úspěšným střelcem byl zkušený útočník Wiltord. Ten se prosadil hlavou po centru Juninha z přímého kopu. Lyon zatím ztratil body jen ve dvou z šestnácti zápasů a se 43 body mu patří první příčka, na níž má čtrnáctibodový náskok.

Spanilou jízdu fotbalistů Sochaux neukončilo ani Marseille

Úspěšné tažení fotbalistů Sochaux ve francouzské lize pokračuje a nezastavil ho ani Olympique Marseille. Tým, který v minulém ročníku skončil až na patnáctém místě, je už osm kol bez porážky a od Lille a Lens na druhém a třetím místě ho dělí jen horší skóre. O nedělní výhře nad Marseille rozhodl třináct minut před koncem přesnou hlavičkou Nigerijec Afolabi.

Francie - 16. kolo
Sobota 2.12.
Le Mans - Lyon 0:1 (57. Wiltord), St. Etienne - Lorient 2:0 (51. Heinz, 67. Piquionne), Sedan - Troyes 1:2 (72. Pujol - 39. Ba, 70. Danic), Monako - Valenciennes 3:0 (37. Touré, 46. Gakpe, 63. Koller), Lens - Bordeaux 3:0 (40. Hilton, 59. Cousin, 87. Jomaa), Rennes - Nantes 2:0 (39. Melchiot, 80. Cheyrou), Auxerre - Nice 0:0.
Neděle 3.12.
Sochaux - Marseille 1:0 (77. Afolabi), Nancy - Lille 1:3 (52. Gavanon - 63. Bodmer, 69. Debuchy, 90. Youla).
TABULKA

Reklama

Související témata: