Hlavní obsah

Manchester United uspěl v derby s City a vede o devět bodů

MANCHESTER

Úspěšnějším týmem sobotního manchesterského derby v anglické fotbalové lize byl podle očekávání celek United, který svého městského rivala City porazil 3:1. O branky vedoucího mužstva tabulky se postaraly ofenzivní hvězdy Rooney, Saha a Ronaldo, za hosty snížil Trábilsí. Hráči United tak alespoň pro dnešek utekli druhé Chelsea na devět bodů.

Článek

Domácí United se prosazoval hlavně díky přihrávkám za obranu. Skóre otevřel již v šesté minutě Rooney, kterého do šance vyslal Ronaldo. Pojistku přidal těsně před poločasem další útočník Saha, když přetlačil brankáře Weavera, který musel kvůli zranění střídat.

Po změně stran hosté vykřesali naději, když se na hranici pokutového území uvolnil Tunisan Trábilsí a vstřelil svou první branku v anglické lize. Mužstvo City si pak vytvořilo tlak, ovšem do rozhozené obrany podnikl rychlý kontr Rooney a vrátil gólovou přihrávku Ronaldovi, který se ve vyložené šanci nemýlil. Mýlil se však asistent rozhodčího, jelikož Ronaldo byl podle televizních záběrů v ofsajdu.

Laštůvka chytil penaltu

Český brankář Jan Laštůvka sice chytil penaltu, ale i tak jeho Fulham prohrál v Liverpoolu 0:4. Po minulém nevydařeném utkání viditelně nervózní Laštůvka držel čisté konto do 54. minuty, kdy byla proti Fulhamu nařízena penalta za ruku v pokutovém území. Český brankář sice Gerrardovu střelu vyrazil, jenže liverpoolský kapitán se dostal k dorážce a otevřel skóre.

Za pět minut přišla pojistka, když netradiční střelec Carragher po prodlouženém rohu zblízka doklepl míč do prázdné branky. Luis García pak hlavou nedal Laštůvkovi šanci a přidal třetí zásah. Podobně se vedlo střídajícímu Gonzálesovi, který v nastaveném čase věděl, jak naložit s přímým kopem, a završil výsledek na čtyřbrankový rozdíl.

Na pátou pozici v tabulce se posunul Bolton po vítězství 4:0 nad West Hamem, který se střelecky neprosadil na hřišti soupeře od 26. srpna, v součtu již 707 minut. O dvě branky Boltonu se postaral záložník Davies, jenž se dvakrát prosadil z bezprostřední blízkosti. Nejprve mu adresoval zpětnou přihrávku od brankové čáry Diouf a Davies z malého vápna tvrdě zakončil. V druhé půli pak před brankou špičkou kopačky tečoval Campovu hlavičku.

Dvojice Diouf - Anelka rozhodla

Útočná dvojice Diouf - Anelka pak zápas definitivně rozhodla. Diouf nejprve prošel přes celou obranu a obstřelil brankáře, Anelka o minutu později uzavřel na konečných 4:0. Hráči Boltonu tak vysokou výhrou dali dárek svému spoluhráči Speedovi, který oslavil 500. start v anglické lize.

Tottenham uštědřil Charltonu debakl 5:1. Dvakrát se prosadil bulharský kanonýr Berbatov, po jednom zásahu přidali Tainio, Malbranque a Defoe. Také o jediný zásah soupeře se postarali domácí, vlastní branku si vstřelil obránce Dawson. Tottenham si výhrou vysloužil posun na osmou příčku v tabulce, Charlton zůstal předposlední.

Portsmouth porazil Everton 2:0 a je třetí. Devátou brankou v sezoně k tomu přispěl útočník Kanu, který se tak dostal do čela tabulky střelců.

Anglie - 17. kolo:
Manchester United - Manchester City 3:1 (6. Rooney, 45. Saha, 84. Ronaldo - 72. Trábilsí), Blackburn - Newcastle 1:3 (47. Pedersen - 31. a 90+3. Martins, 35. Taylor), Liverpool - Fulham 4:0 (54. Gerrard, 59. Carragher, 66. Luis García, 90+3. Gonzáles), Middlesbrough - Wigan 1:1 (67. Aiyegbeni - 24. Camara z pen.), Portsmouth - Everton 2:0 (14. Taylor, 26. Kanu), Tottenham - Charlton 5:1 (31. a 66. Berbatov, 33. Tainio, 55. Malbanque, 63. Defoe - 43. vlastní Dawson), Watford - Reading 0:0, Bolton - West Ham United 4:0 (17. a 51. Davies, 76. Diouf, 77. Anelka).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: