Hlavní obsah

Rosický nastoupí po zranění možná už v sobotu

LONDÝN

Možná už v sobotním ligovém utkání Arsenalu proti Portsmouthu se vrátí na hřiště český fotbalista Tomáš Rosický, který se rychle zotavuje po zranění stehenního svalu. Špílmachr londýnského klubu tráví poslední dny náročnou rehabilitací, která mu podle všeho dovolí návrat do herního rytmu o něco dříve, než se původně očekávalo.

Článek

Kapitán české fotbalové reprezentace se naposledy zranil v sobotu 2. prosince v duelu s Tottenhamem, z něhož odkulhal v úvodu druhého poločasu s poškozeným svalem na pravé noze. Bylo to stejné zranění, které jen o dva týdny dříve doléčil na druhé noze.

"Naštěstí jsem ihned poznal, o co jde, a šel jsem střídat. Díky tomu nedošlo k většímu poškození svalových vláken," přiblížil ČTK Rosický okamžik, který znovu zastavil jeho podzimní rozlet, během kterého si vybudoval v Anglii pověst klíčového hráče.

Psychicky se necítil nejlépe: třetí zranění - byť drobné - během půlročního angažmá v Arsenalu přišlo v nejméně vhodnou chvíli. Jeho tým měl před sebou klíčový duel v Lize mistrů a blížila se série zápasů na přelomu roku, která často rozhoduje v Anglii o úspěchu celé sezony. Nyní se už ale zase těší na tvrdé zápasové bitvy.

První Vánoce v zahraničí

"Následoval obvyklý program: ráno do tréninkového areálu, celý den všemožné rehabilitace a posilovací cvičení, teprve po páté mě většinou propustili domů," popsal český fotbalista. Každodenní spolupráce terapeutů a Rosického se ale podle všeho už blíží ke zdárnému konci, protože v nejbližších dnech se zřejmě záložník zapojí do přípravy s týmem.

Středeční ligový souboj s Wiganem sice ještě nestihne, ale do sobotního duelu s Portsmouthem by snad mohl zasáhnout. Není ale vyloučeno, že ho trenér Arséne Wenger ještě bude šetřit, protože Arsenal je stejně jako většina anglických klubů na počátku strhujícího programu, během něhož ho čeká deset soutěžních zápasů ve třiceti dnech. V nich se například dvakrát utká s Liverpoolem a pokaždé na hřišti soupeře: poprvé už za týden v Ligovém poháru, na Tři krále pak v Anglickém poháru.

I proto čeká Rosického a spol. hodně cestování a český fotbalista poprvé pozná, jaké to je strávit Vánoce v zahraničí. I během působení v Borussii Dortmund totiž vždy alespoň v závěru roku měli hráči volno, které trávil v Šestajovicích. "Mimo místa se ale nic nezmění, v Londýně se mnou bude celá rodina," prozradil Rosický, který si ale příliš volného času s blízkými ve svátečních dnech neužije. Ještě den před Štědrým dnem ho čeká zápas s Blackburnem a již o tři dny později další ligový duel proti Watfordu.

Reklama

Související témata: