Hlavní obsah

Arbitráž zmírnila trest pro Regginu, ta už není poslední

ŘÍM

Nezávislá arbitráž v úterý zmírnila trest pro fotbalovou Regginu, která kvůli účasti v korupčním skandálu přišla před startem nejvyšší italské soutěže o 15 bodů. Nakonec bude mít jen jedenáctibodový deficit, takže se v tabulce Serie A rázem posunula z poslední příčky o jedno místo na devatenáctou pozici. Na dno soutěže se propadlo Ascoli.

Článek

Prezidenta Regginy Pasqualea Fotiho verdikt arbitráže nepotěšil. "Nejsem spokojený, ale necítím zodpovědnost ani neuznávám obvinění, která byla proti mně a mému klubu vznesena. Reggina je nevinná," uvedl na internetových stránkách Gazzetty dello Sport.

Arbitráž definitivně uzavřela korupční aféru v italském fotbale, když potvrdila trest pro druholigové Arezzo. Tomu už první odvolací instance snížila trest z původních devíti na šest bodů.

O dalších čtyřech klubech zapletených do korupční aféry už nezávislá arbitráž rozhodla v říjnu. Nedvědovu Juventusu, který byl jako jediný potrestán sestupem do druhé ligy, byl bodový deficit zmírněn ze sedmnácti na devět bodů. Římské Lazio nakonec přišlo jen o tři body místo původních jedenácti a Fiorentina o 15 namísto 19. Bodová ztráta zůstala zachována jen u milánského AC, které má osm minusových bodů.

Reklama

Související témata: