Hlavní obsah

Ajax propustil doktora, který loni zanedbal péči o Nouriho

Amsterdam

Za chyby se platí. A když jde o práci lékařů, tak dvojnásobně. Nizozemský fotbalový celek Ajax Amsterdam propustil klubového doktora Dona De Wintera, který loni v létě zanedbal péči o talentovaného Abdelhaka Nouriho. Mládežnického reprezentanta postihla v přípravném utkání s Werderem Brémy v Rakousku srdeční zástava. Kvůli pozdnímu použití defibrilátoru nebyl fotbalistův mozek dlouho zásobován kyslíkem, což vedlo k jeho trvalému poškození.

Mladý záložník Ajaxu zkolaboval na hřišti

 
Článek

Jednadvacetiletý Nouri byl více než rok v kómatu, v srpnu se z něj probral a od té doby je schopen komunikovat. Lékaři se přitom obávali, že už nikdy nebude vidět, mluvit, hýbat se či jíst.

Vedení slavného nizozemského klubu letos v červnu po tlaku ze strany rodiny uznalo odpovědnost za Nouriho zdravotní stav a De Wintera suspendovalo. Od té doby jedná s fotbalistovou rodinou o odškodnění.

Nourimu byla předpovídána velká fotbalová budoucnost. Pravidelně nastupoval za mládežnické reprezentační týmy a v sezoně 2016/17 si zahrál patnáct zápasů v různých soutěžích za áčko Ajaxu.

Reklama

Související témata: